Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock13.09.2022
icon eye872
НОВИНИ

Нечуваний ажіотаж на свиней: щоб купити поросят, то за них на ринку ледве не б’ються

Нині на прилавках магазинів відчутно зростає вартість сала. У Пулинах добрячий шматок вартує щонайменше 160 гривень за кілограм. Щоб трохи зекономити господарі прагнуть виростити льошок на домашніх харчах. Тому вирушають на ринок. Скільки коштують нині поросята? Відповідь дізнавався наш журналіст.

– У неділю, 11 вересня, возив поросят на ринок у Хорошів. Пару восьмитижневих свиней продавав по 4400-4800 грн, – мовить чоловік із села. – За пів години продав усі 25 поросят! Більших льошок, десь їм по 10 тижнів, віддавали по 5400 гривень за пару. Були черги за свинями, люди ледве не билися за ними, щоб купити.

Пулинські господарі, які мають свиноматок, кажуть, що на ринок не возять поросят. Мовляв, такий нині нечуваний ажіотаж, що по них приїздять купці особисто додому.

– Маю дві свині з поросятами. На більшість молодняку уже записані бажаючі купити їх, – каже господиня. – Дехто з людей не хоче чекати і готовий приїхати придбати шеститижневе порося за 2400 грн. Давно не пам’ятаю часів, щоб так розкуповували свиней.

You cannot copy content of this page