Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock29.02.2024
icon eye353
ЛЮДИ НОВИНИ

Народжені 29 лютого: історії життя землячок, які відзначають іменини раз у чотири роки

Нинішній лютий – особливий, адже має 29 днів. Ця дата буває раз у чотири роки. Саме тому журналісти медіацентру «Вісті» дізналися скільки жителів нашого краю з’явилися на світ 29 лютого та познайомилися з цими унікальними людьми.

За інформацією старост Пулинської та Курненської громад, на території очолюваних ними населених пунктів є лише чотири людини, які народилися 29 лютого. Серед них мешканка села Тетірка Ніна Олексіївна Пастернак та жителька Ялинівки Валентина Григорівна Перегуда.

Що розповіли про себе землячки, читайте далі у матеріалі.

– Я народилася 29 лютого 1956 року, – розповідає Ніна Олексіївна  Пастернак. – Мій батько був із першого дня на війні. У 1946 році повернувся з фронту. У родині – п’ятеро дітей: чотири дочки і син. Я була четвертою. На жаль, тато рано помер (у 1962 році) і мама самотужки нас виховувала. Пережили важкі часи…

Пані Ніна закінчила культосвітнє училище і почала працювати бібліотекаркою у Корчівці. Через два роки приступила до роботи у сільському клубі рідного села.

– Згодом очолила бібліотеку, в якій пропрацювала понад 15 років, – зазначає Ніна Пастернак. – Тут доробила до пенсії та пішла на заслужений відпочинок. Із чоловіком, який помер два роки тому, виховали двох дітей: син Петро працює водієм у Житомирі, а дочка Олена – вчителька німецької мови. Маю двох онучок Яну і Тетяну. Мій день народження – це завжди свято, яке відбувається раз у чотири роки. Зазвичай, мене вітають 1 березня. Через те, що народилася у високосний рік, відчуваю себе особливою жінкою…

29 лютого 56 років виповниться і жительці села Ялинівка Валентині Григорівні Перегуді. Вона працює вчителькою англійської мови у Староолександрівській гімназії.

– Народилася у родині колгоспників у селі Стара Олександрівка. Маму звали Таїса Василівна, а тата – Григорій Ілларіонович Метелиця, – розповідає пані Валентина. – Батько працював шофером ЗІЛа, а мама трудилася у бригадах колгоспу, вирощуючи льон, буряки тошо.

Перші двоє дітей у родині були дівчатка, тому глава сім’ї сподівався, що народиться син. І 29 лютого 1968 року з’явилася на світ Валентина.

– Спочатку тато засмутився, але згодом дуже мене полюбив, бо була схожа на нього, у т. ч. і за характером, – мовить Валентина Григорівна. – Здобула освіту у Рівненському державному педагогічному інституті. На п’ятому курсі вийшла заміж за Анатолія, який був із Ялинівки. У 1992 році народився перший син Роман. Згодом – Олексій, який теж став учителем і нині воює на Запорізькому напрямку. Наймолодшого сина Дмитра народила у 38 років. Він має творчі здібності, тому вчиться у Житомирі та здобуває фах швеця, кравця і дизайнера одягу.

Пані Валентина має 32 роки педагогічного стажу. Учні із задоволенням відвідують заняття вчительки та поважають її за знання. У вільний від роботи час жінка займається волонтерською діяльністю, співпрацюючи з Лесею Шнайдер із Житомира.

– Готую різні смаколики та передаю у волонтерський центр для воїнів на передову, – каже Валентина Григорівна. – Свої дні народження відзначаю скромно у колі найрідніших людей. Коли випадають мої іменини на 29 лютого, то завжди беру вихідний та відпочиваю від усіх турбот. А нині для мене, як для матері, найважливіше, аби усі захисники живими і здоровими повернулися додому, а тоді будемо відзначати святкові дати, зокрема і нашу Перемогу!

Колектив медіацентру «Вісті» вітає усіх, хто народився 29 лютого, та бажає кохання у житті, нестримної любові до сім’ї, близьких та друзів. Хай ваші серця жваво б’ються у ритмі щастя.

Денис Войтенко

 

You cannot copy content of this page