Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 18 квітня

На Водохреще у Пулинах молилися за духовне очищення та мир на українській землі

У світле свято Водохреща, на честь хрещення Ісуса Христа у річці Йордан, по всій Україні відбувалися святкові літургії. У Пулинському храмі Святого Миколая 19 січня було багато вірян. У цей непростий час випробувань, мабуть як ніколи раніше, люди йшли за освяченою водою, щоб її цілюща сила загоїла тілесні і душевні рани, а щирі молитви, виголошені за воїнів і мир у державі, здолали безчесного ворога.

Для православних християн Водохреще – одне з найбільших християнських свят. За біблійними переказами Ісус Христос, досягши 30-річного віку, прийняв хрещення від Івана Хрестителя у річці Йордан. Коли він вийшов на берег, то із небес почувся голос Бога-Отця, який назвав Ісуса своїм Сином. І на нього зійшов Святий Дух в образі голуба.

Це свято ще називають Богоявленням. Віряни вважають, що саме Хрещення Господнє засвідчує таїнство Святої Трійці. Саме у цей день Бог з’явився у трьох іпостасях: Бог Отець – у голосі, Син Божий – у плоті, Дух святий – у вигляді голуба.

Цьогоріч це велике християнське свято в Україні відзначали під звуки сирен та обстріли ворога, який, як бачимо, не має нічого святого. Але жодні злі плани не завадили пулинцям прийти до храму та набрати освяченої води, а ще послухати щиру молитву отця Сергія Янчука.

Настоятель храму просив у Господа духовної благодаті для вірян краю, Божого заступництва для наших воїнів, миру та спокою українській землі та її народу.

 

You cannot copy content of this page