Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock21.10.2022
icon eye2781
ЛЮДИ НОВИНИ

Мріяв бути військовим і загинув за Україну: у Пулинській громаді попрощалися із воїном Віталієм Корнійчуком, якому завжди буде 24 роки…

Пулинська громада у четвер, 20 жовтня, оплакувала молодого Героя із села Пулино-Гута Віталія Корнійчука. Скорботний кортеж у населених пунктах люди зустрічали навколішках, а останній шлях воїна до місця вічного спочинку встеляли квітами та болючими слізьми.

Скорботна церемонія розпочалася у костелі Св. Йоана Непомуцена у смт Пулини. Попрощатися із мужнім Захисником, який віддав життя за Україну, прийшли друзі, військові побратими, усі, хто знав, любив і шанував світлого воїна. Загиблого оплакували рідні та близькі, а з ними і уся Пулинська громада.

Страшна звістка про загибель ще одного Захисника на передовій       надійшла у Пулинську громаду 14 жовтня. Ніхто не міг у це повірити. Але згодом інформація підтвердилася.

Односельці розповідають, що Віталій був завжди усміхнений і товариський.  Після закінчення школи вступив до Пулинського училища. Потім проходив строкову службу, а згодом працював у Києві та займався озелененням. А ще хлопець мріяв бути військовим. Певне, саме тому від початку війни, розв’язаної росією в Україні, наш відважний земляк вирішив, що повинен боронити країну від окупантів.

У перші дні повномасштабного вторгнення російських окупантів Віталій Корнійчук прийшов до військомату та виявив стійке бажання стати на захист країни. Він був добровольцем. 29 березня, отримавши повістку, мужній воїн, пройшов військову підготовку та вирушив на схід для захисту цілісності і суверенітету України!Життя справжнього патріота, незвичайної і світлої людини, кулеметника, котрий сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі, обірвалося 6 жовтня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Олександропіль Донецької області.

Друзі та рідні кажуть, що Віталик був дуже компанійським, позитивним та веселим. Здавалося, що усмішка ніколи не сходить з його обличчя. Він ніколи не відмовляв, завжди і усім допомагав, підтримував і хотів захистити нас.

Після спільної молитви у костелі тіло загиблого воїна привезли до рідного дому у село Пулино-Гута. Саме тут і відбулося прощання із хоробрим Захисником. Для рідних слова підтримки прозвучали від очільника Пулиснької громади Олександра Гаврилюка.

– Пулинська селищна рада висловлює щирі слова співчуття рідним та близьким. Поділяємо ваше горе, сумуємо разом із вами, підтримуємо вас у годину скорботи, – зазначив Олександр Гаврилюк. – Нехай світлий спомин про Віталія назавжди залишиться у пам’яті усіх, хто його знав, любив та шанував. Низько схиляємо голови перед мужністю воїна…

Очільник військової установи у Пулинах Євгеній Молочківський теж висловив співчуття для родини, яка втратила найріднішу людину.

Десятки односельців оплакували загибель і непоправну втрату для усієї громади. Похоронили Віталія Корнійчука на місцевому цвинтарі.

Царство небесне, вічна пам’ять та безмежна слава Герою!

You cannot copy content of this page