Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 4 травня
icon clock27.07.2023
icon eye1290
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Медицина майбутнього: вперше у Пулинах лікарі провели сучасну хірургічну операцію

27 липня в Україні відзначають професійне свято – День медичних працівників. З цієї нагоди розповідаємо про Пулинську лікарню, яка продовжує змінюватися та надавати широкий спектр якісних медичних послуг. Нещодавно хірурги зробили першу малотравматичну операцію 34-річній мешканці Пулинської громади та видалили грижу на животі.

Як усе відбувалося та про стан пацієнтки після оперативного втручання – дізнавався наш журналіст.

– Операція відбувалася 5 липня, – розповідає хірург Василь Кравченко. – У пацієнтки була набута грижа. Тому жінка зважилася на оперативне втручання.

Операція не передбачала розріз живота. За допомогою спеціального обладнання були зроблені три тонкі отвори у черевній порожнині, через які і відбувалися усі інші оперативні маніпуляції із видалення грижі. У цьому процесі були задіяні кілька фахівців: хірурги Андрій Сироткін, Роман Машталер і Василь Кравченко, анестезіолог Володимир Корзун та медсестри.

– Під час оперативного втручання, яке тривало 40 хвилин, жінка нічого не відчувала через дію загального знеболювального, – мовить Володимир Корзун. – Через три години після операції пацієнтка могла вже ходити та готуватися до виписки з лікарні. Такі оперативні втручання відносяться до категорії герніопластики, яку виконують досвідчені фахівці. Настав час, коли і в нашій лікарні є можливість робити сучасні операції. Тому жителям краю не потрібно їхати далеко, щоб покращити стан свого здоров’я.

Наш журналіст також поспілкувався з пацієнткою, яку прооперували. Знайомтесь, Людмила Грибан.

– Я мешкаю у селі Ясна Поляна. Мала проблеми зі здоров’ям: турбувала грижа, яка заважала нормально жити і працювати. Саме тому звернулася до лікарів у Пулинах, – розповідає пані Людмила. – Фахівці хірургічного відділення запропонували зробити герніопластику. Погодилася. Напередодні операції дуже хвилювалася, а після її завершення – заспокоїлася, усе пройшло без жодних ускладнень і непередбачуваних ситуацій.

Після оперативного втручання минуло вісім днів. Пацієнтка почувається добре.

– Вдячна лікарям за їхній професіоналізм, – каже Людмила Грибан. – Пулинська лікарня змінюється у кращий бік і допомагає жителям краю дбати про власне здоров’я.

You cannot copy content of this page