Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 4 травня

«Солодкі бажання – тепле спілкування»: медіацентр «Вісті» організував патріотичний кондитерський майстер-клас

6 червня, у День журналіста, у Пулинській мистецькій школі відбулася цікава та корисна зустріч. Колектив «Вістей» організував кондитерський майстер-клас «Солодкі бажання – тепле спілкування» для людей з інвалідністю та їх родин. Таким чином медіацентр розпочав реалізацію проєкту «Журналісти дії: мотивуємо жити далі». Захід став можливим завдяки грантовій підтримці ГО «Інститут масової інформації» у рамках проєкту «Підтримка незалежних українських ЗМІ під час війни», донором якого є Міністерство закордонних справ Королівства Нідерланди.

Чому такий захід журналісти медіацентру вирішили провести для людей з інвалідністю та їхніх родин? Все просто: що може бути кращим за солодощі? Лише ексклюзивні десерти, виготовлені своїми руками. Останнім часом стало популярним кондитерське мистецтво, а різноманітні майстер-класи приносять задоволення і дорослим, і дітям. Під керівництвом знаної на Пулинщині майстрині-кондитерки Юлії Топчинської запрошені гості оздоблювали пряники та виготовляли патріотичні капкейки.

Яка мета заходу, чи сподобався він учасникам, про враження та результат зустрічі читайте далі.

Зазвичай журналісти лише висвітлюють заходи та події, але колектив «Вістей» вирішив піти далі та організувати ряд важливих та корисних зустрічей. Нині усі українці перебувають у стані стресу, напруженості та невизначеності, у той час, як життя проходить. Команда медіацентру вирішила діяти, щоб допомогти людям, яким нині найважче. Під час реалізації проєкту, щоб покращити моральне здоров’я нації, разом із земляками медійники шукатимуть можливі варіанти, як відволіктися від поганих думок, знайти сили жити далі, мріяти про хороше та розвиватися попри все.

У патріотично-пізнавальному майстер-класі взяли участь 8 гостей: Таміла та Сергій Лебеді, Микола Фесенко, Наталія Зелінська, Аліна Макеєнко, Сергій Шкарлінський з дітками Онисею і Тимофієм. Майже усі учасники оздоблювали солодощі вперше, а Наталія Федорівна – удосконалювала свою майстерність, адже частенько радує своїх дітей та онучат домашніми десертами.

Юлія Топчинська поділилася секретами приготування ідеального крем-сиру, показала, як правильно змішувати барвники, як працювати з різними насадками для декорування тортів та тістечок, розповіла, як приготувати капкейки та чим вони відрізняються від кексів.

Усім було цікаво, чому Юлія, котра працює вихователькою у дитячому садочку «Сонечко», вирішила випікати торти. Кондитерка розповіла, коли спекла свій перший торт та чому не уявляє свого життя без солодкого хобі:

– Вперше тортик спекла 9 років тому на перший день народження моєї донечки Дарини, тому він був у формі цифри «1». Торт вийшов смачний і сподобався гостям. На кожне свято рідні та друзі вже чекали від мене тортики, які з кожним разом виходили все кращі і кращі. Звичайно, бувають моменти, коли роблю все за рецептом, а щось не виходить. Тоді беру себе в руки і перероблюю, адже розумію, що цей десерт принесе комусь радість. Ще я дуже люблю малювати. Коли декорую торти, проявляю усю свою фантазію. Ця справа приносить мені задоволення, тому усім рекомендую займатися тим, що подобається, і тоді все вийде, – поділилася з учасниками Юлія.

Від знайомства і теорії перейшли до практики. За допомогою насадок та кондитерських мішків кожен учасник створював свій особливий капкейк. Їстівну красу доповнювали декоративні елементи: цукрові картинки у формі метеликів та сердечок, їстівні кульки та присипки. Журналісти «Вістей» теж долучилися до цього захоплюючого процесу і разом з учасниками створили оригінальні капкейки з фірмовими емблемами медіацентру та проєкту.

Оскільки майстер-клас був патріотичним, Юлія Топчинська виготовила заготовку тортика у формі карти України. Кожен з учасників – від маленької Онисі до найдосвідченішої Наталії Федорівни – разом розмалювали символічний десерт у жовто-блакитні кольори:

– Нехай наша ненька-Україна буде яскравою, як наш тортик, щоб ми жили під мирним небом і були щасливі, – зазначила майстриня Юлія Топчинська, котру підтримали усі учасники майстер-класу.

Але на цьому символічно-патріотичний захід «Солодкі бажання – тепле спілкування» не закінчився. На гостей чекало ще одне цікаве завдання. Настала черга розфарбовувати пряники. Запанувала творча атмосфера, і невдовзі у кожного були оригінальні і патріотичні смаколики з символами України: Гербом, калиною, соловейком та жовто-блакитними стрічками. А «вістяни» тим часом оздобили солодке патріотичне сердечко, адже саме такий логотип проєкту «Журналісти дії: мотивуємо жити далі».

Організаторам було приємно чути гарні відгуки від учасників:

– Дуже сподобалося, отримала розвантаження для мозку, поринула у творчість, відволіклася від буденних справ, – зазначила Таміла Лебедь.

– Ми гарно поспілкувалися, побачилися з друзями. Такі заходи – гарна нагода вийди з дому, переключити свою увагу на щось інше, для себе почерпнула багато нового, зокрема рецепти капкейків. Обов’язково приготую вдома та порадую своїх онучат, – поділилася враженнями Наталія Зелінська.

– Сподобалася невимушена атмосфера, таке враження, що зібралися давні друзі, ми разом жартували і вже маємо цікаві ідеї для наступних зустрічей, дякуємо колективу медіацентру «Вісті», що нас усіх зібрав, а Юлії Топчинській – за чудовий майстер-клас! Дуже шкода, що кілька учасників не змогли прийти, адже було дійсно цікаво, – зазначив Сергій Лебедь.

Поки дорослі ділилися враженнями, діти не могли дочекатися, коли ж нарешті спробують яскраву смакоту, зроблену своїми руками. Щирі посмішки, тепле спілкування, можливість спробувати себе у новому амплуа, а також творчість, що рятує у найважчі моменти – такі формули підтримки українців віднайшли на першій зустрічі. Щиро вдячні Юлії Топчинській, яка без вагань підтримала ініціативу, поділилася досвідом і, сподіваємось, надихнула учасників майстер-класу сміливо долати труднощі та шукати позитив! Колектив медіацентру дякує усім, хто допоміг організувати цей важливий захід!

Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО «Інститут масової інформації» та за фінансової підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні

You cannot copy content of this page