Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 12 травня

Медіацентр «Вісті» організував терапевтичну екскурсію для дітей полеглих Героїв

Реалізація проєкту «Журналісти дії: мотивуємо жити далі» продовжується. Нещодавно медіацентр «Вісті» організував особливий захід. Для діток, у котрих війна забрала найдорожчих татусів, пулинські журналісти підготували терапевтичну екскурсію до контактного зоопарку «Хвостата хата». Разом з матусями та бабусями на кілька годин вони поринули у спілкування з тваринками. Чим запам’яталася поїздка учасникам та яке враження справила, читайте далі.

Вже чотири місяці працівники ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» підтримують земляків не словом, а ділом. Мабуть, найважче розрадити та мотивувати жити далі тих, у кого війна забрала найдорожчих людей. На знак пам’яті про загиблих захисників ми вирішили організувати незабутню екскурсію для їхніх діток. Війна забрала у них татусів, але ми маємо зробити усе можливе, щоб ніякий ворог не зміг позбавити їх щасливого дитинства.

Науково доведено, що анімалотерапія (лікування за допомогою тваринок) дарує позитивні емоції, покращує настрій, заспокоює та зменшує відчуття самотності. Саме тому ми вирушили до контактного зоопарку «Хвостата хата» у село Довжик. Ініціативу нашого медіацентру радо підтримала власниця екопарку Наталія Мельничук. Вона не тільки любить та рятує тваринок, а ще має активну громадянську позицію. Для родин загиблих воїнів Пулинської громади вхід був безкоштовним.

Працівники зоопарку приділили максимум уваги кожному відвідувачу, щоб спілкування з тваринками подарувало якнайбільше позитивних вражень. 13-річного Владислава Буська дуже зацікавили єноти. Саме цих тваринок він вирішив погодувати. З вигляду потішні єноти, виявилися досить норовливими і поконтактувати з ними було не просто. А от мавпочки самі запригували дітям на руки, плечі та голови і радо брали з їхніх рук смаколики.

Дарина Вікарчук змогла знайти спільну мову з багатьма вихованцями зоопарку. Дівчинка дуже любить тваринок: «Мені сподобалося годувати та погладжувати усіх тваринок, але найбільше запам’яталася білочка, яка спала на спині лапками догори».

Кумедні носухи запали в душу усім учасникам екскурсії. Навіть наймолодші відвідувачі: 4-річна Олександра Бобруєнко, 5-річні Кіріл Горбатюк та Максим Голець гладили та фотографувалися з цими потішними тваринками.

Незважаючи на велику кількість екзотичних тваринок, Яні Бусько найбільше сподобалися породисті кролики. Дівчинка вирішила, що неодмінно заведе собі пухнастого друга. «Навіть не думала, що звичайні кролики так сподобаються дітям. Вони ніби розмовляють і розуміють один одного без слів», – зазначила Марія Голець, спостерігаючи, як діти не відходять від кроликів.

«Сподобалася граціозна альпака, вона сама підходила до діток за смаколиками. Хоч тваринка досить велика, її не страшно було почесати за вухом. Мої діти Артем та Маргарита дуже люблять тваринок. Вдома маємо песиків та котів. Екскурсія нам дуже сподобалася не лише знайомством з тваринками, а і теплим спілкуванням», – мовила Ніла Матрос.

Мабуть, найбільше смаколиків дісталося маленьким козам, котрі не відходили від діток у вольєрі. Найсміливіші учасники екскурсії Владислав та Дарина спробували знайти спільну мову з білими видрами, які підходили до дітей, але не дозволяли себе гладити. Діти також з цікавістю спостерігали за екзотичними папугами, граціозним павичем, совами та іншими птахами.

«Дитина цілий вечір ділилася враженнями. Кіріл розповідав, як годував мавпочок, що бачив єнотів, папуг та пташок. Вже пообіцяла сину, що поїдемо у зоопарк на цілий день. Дякую медіацентру «Вісті», що подарували Кірілу багато позитивних емоцій», – поділилася враженнями Тетяна Горбатюк.

За час реалізації проєкту: «Журналісти дії: мотивуємо жити далі» вкотре переконуємося, що є багато українців, котрі радо підтримують благодійні ініціативи. Колектив медіацентру «Вісті» висловлює вдячність Пулинській селищній раді, зокрема начальниці відділу освіти Наталії Опанащук за наданий автобус.

Також дякуємо за небайдужість та добре серце власниці контактного зоопарку Наталії Мельничук. «Була рада долучитися до вашої благодійної ініціативи. Тваринки залюбки контактували з учасниками екскурсії, адже відчувають добрих людей. Я щиро співчуваю рідним загиблих воїнів. Надіюся, що ця екскурсія запам’ятається діткам і вони ще не раз до нас завітають», – висловила слова підтримки пані Наталія.

Приємно було чути гарні слова від учасників заходу: «Дякуємо, що організували цікаву екскурсію. Діти знайшли спільну мову, разом гралися з тваринками. Дорослі спілкувалися між собою. Я надіюся, що це не остання спільна поїздка», – зазначила Руслана Бобруєнко.

Щиро надіємося, що терапевтична екскурсія, матиме гарний ефект. Дітки радо гралися з тваринками, а головне посміхалися. Ми впевнені, що саме цього хотіли їхні татусі.

Матеріал виготовлено за підтримки ГО «Інститут масової інформації» та за фінансової підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні

 

 

 

You cannot copy content of this page