icon clock08.01.2024
icon eye264
ЛЮДИ НОВИНИ

«Маскувальний фронт» Вацлавпільського ліцею: заклад освіти усіма силами допомагає захисникам

З першого дня війни Вацлавпільський ліцей почав волонтерити та плести сітки з підручних матеріалів. Вже п’ятий місяць колектив освітнього закладу та небайдужі жителі старостату виготовляють надсучасні маскувальні сітки для військових. Окрім батьків та вчителів кошти на цю справу донатять небайдужі односельці. За «маскувальний фронт», а також «коробки тепла», які заклад освіти передавав для воїнів-земляків, військові відзначили ліцеїстів ексклюзивним прапором з підписами та подяками.

Як Вацлавпільський ліцей наближає Перемогу, читайте далі.

– Ми активно виготовляємо маскувальні сітки, для яких закуповуємо сучасний, легкий, водонепроникний матеріал – спанбонд. Хочемо подякувати нашим односельцям, підприємцям Зої та Олегу Буркеням, за придбану сітку для основи (200 м. кв), випускниці ліцею Марині Івашко і всім небайдужим українцям, які наповнили «банку». Два рулони тканини (600 м) уже доставлені до нас. Ользі, Олені та Ростиславу Шкарлінським, які передали 3000 гривень і ми замовили рулон сітки для основи. Також 100 метрів такої сітки ліцею передали підприємці Василь та Петро Савчуки. А житель Пулино-Гути Олександр Гаврилюк передав 5000 гривень на спанбонд, – розповідає директорка ліцею Лариса Грибан.

Сучасних та практичних сіток у волонтерському осередку Вацлавпільського ліцею виготовили більше пів кілометра. Нещодавно на Запорізький та Донецький напрямки відправили 85 м (170 м. кв.) маскувальної сітки, а також «коробки тепла» для воїнів земляків. У кожну посилочку разом із сіткою колектив Вацлавпільського ліцею поклав теплі шкарпетки, рукавички, чай, каву, печиво, шоколадки, енергетичні батончики, страви швидкого приготування, окопні свічки, мед, засоби гігієни. А також не забули вкласти патріотичні листівки з теплими побажаннями.

Волонтерський осередок Вацлавпільського ліцею виготовив та передав чергове замовлення маскувальних сіток 46 м (92 м. кв) на Авдіївський напрямок волонтеру Фесько Анатолію Віталійовичу, який теж воював, а зараз активно займається волонтерською діяльністю.

Також Вацлавпільський ліцей взяв участь у масштабному зборі подарунків для діток Херсонщини.

«Дякую працівникам та учням ліцею, які в кожну вільну хвилину плетуть сітки. Дуже приємно, що до нас приєднуються і жителі Ясної Поляни. Вкотре дякую Галині Черниш, Надії Кайданюк, Ніні Захарчук, Любові Гаврилюк, Валентині Корнійчук. Висловлюю вдячність керівництву та працівникам швейної фабрики, які безкоштовно ріжуть тканину для сіток на смужечки. Ми активно співпрацюємо з житомирським фондом «Справжні українці», що опікується бригадами Житомирщини. Замовлень на сітки маємо дуже багато, тому продовжуємо трудитись та допомагати захисникам тримати фронт. Чекаємо всіх односельців, які зможуть виділити годину, щоб попрацювати над виготовленням сіток», – мовить Лариса Грибан.

Вчителі та учні Вацлавпільського ліцею дякують мужнім воїнам, незламним титанам за захист і за патріотичний подарунок – прапор з підписами та побажаннями: «Для нас державний стяг – дуже цінний подарунок, тому що це – визнання захисниками України наших зусиль. А ще ми часто отримуємо зворушливі голосові повідомлення від воїнів, яким ми допомагаємо та усіма силами підтримуємо!» – мовить заступниця директорки Леся Антонюк.

Марія Мосійчук,

журналістка «Редакції-медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page