Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock22.02.2024
icon eye286
ЛЮДИ НОВИНИ

Люблять алкоголь і швидкість: за тиждень поліцейські зафіксували понад 50 порушень правил дорожнього руху

Попри воєнний стан у країні водії продовжують серйозно нехтувати правилами дорожнього руху. За інформацією Житомирського районного управління поліції, із 12 по 18 лютого поліцейські зафіксували понад півсотні порушень у Пулинській та Курненській громадах.

Згідно наявних статистичних даних найбільша кількість зафіксованих порушень ПДР – 21 – стосувалася перевищення швидкісного режиму та ігнорування заборонних сигналів світлофора, 9 водіїв кермували авто- та мототранспортом без належних документів.

Будь-який транспортний засіб – це джерело підвищеної небезпеки, особливо, коли ним керує особа у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Тож запобігання подібним правопорушенням – один з пріоритетних напрямків роботи сектору поліцейської діяльності №1 (смт Пулини).

За тиждень поліцейські зафіксували три випадки кермування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Так, 18 лютого близько опівночі в одному з сіл Пулинської громади патрульні за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль під керуванням 21-річного місцевого жителя. Манера поведінки та спілкування керманича свідчили про його нетверезий стан. Згідно показів алкотестера у його крові було зафіксовано 1,95 проміле алкоголю. Свій стан чоловік пояснив нещодавнім чаркуванням і намагався переконати поліцейських, що це не впливає на його увагу. Відтак правоохоронці склали відносно нього адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП.

За подібних обставин були оформлені відповідні матеріали і відносно 50-річного та 21-річного жителів Пулинської громади. Усі адміністративні матеріали скерували до суду.

Також поліцейські виявили близько десятка порушників серед пішоходів та велосипедистів. Відносно цих учасників дорожнього руху також було складено адміністративні протоколи за ст. 127 КУпАП. Під час проведення превентивних бесід з порушниками правоохоронці наголошували на безумовному дотриманні ПДР, необхідності виокремлення себе у темряві та використання для цього світловідбивних елементів.

You cannot copy content of this page