Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock26.02.2024
icon eye1400
ЛЮДИ НОВИНИ

Лишилося 4 дні аби зібрати 25 тисяч підписів для петиції щодо присвоєння Героя України (посмертно) пулинцю Сергію Мошко

 

Майже три місяці тому Ніла Матрос зареєструвала петицію №22/212068-еп “Присвоїти звання Героя України (посмертно)” для воїна із Пулин Сергія Мошко, який загинув на війні у червні 2023 року.

Похоронили воїна 19 червня у Пулинах. Цей день став скорботним для усіх жителів громади. Серце Сергія зупинилося 10 червня біля села Нескучне Волноваського району Донецької області. Захисник був у складі медичної бригади і рятував життя побратимів. Того страшного дня пулинець потрапив під обстріл, отримав серйозні осколкові поранення, через які помер… Герою завжди буде 33 роки…

Останні слова для Сергія та його рідних під час прощання на цвинтарі вимовив і побратим, з яким пліч-опліч був на передовій Герой із Пулин.

– Сергій служив у першій окремій Сіверській танковій бригаді першому стрілецькому батальйоні у медичному взводі. Він був хоробрим воїном, рятував хлопців із нульових позицій, – розповів, прощаючись, побратим Сергія. – Героїчно загинув мій друг. Того дня потрапив під обстріл, отримав осколкові поранення, які були несумісні з життям… Сергію, ми тебе ніколи не забудемо!

У тексті електронної петиції Ніла Матрос зазначає: «Шановний Президенте! Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю ЗСУ, солдату, санітару-радіотелефоністу медичного пункту першого стрілецького батальйону першої окремої танкової Сіверської бригади Мошко Сергію Олександровичу 12. 01. 1990р.н., жителю смт Пулини. Після повномасштабного вторгнення, не зміг стояти осторонь і 17. 09. 2022року поповнив ряди захисників України. Разом з побратимами він рятував хлопців із нульових позицій та боронив цілісність нашої держави, виганяли ворога на Донецькому напрямку. Сергій із честю та гордістю виконав свій обов’язок громадянина України…

Мошко Сергій Олександрович – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно). Вічна пам’ять та шана Герою!».

Станом на 1 березня петиція зібрала 13967 голосів із 25 тисяч необхідних для розгляду Президентом. Збір підписів триватиме ще 4 дні.

You cannot copy content of this page