Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock09.12.2022
icon eye714
ЛЮДИ НОВИНИ

Лихо у селі: сестрички потрапили до реанімації через неправильну експлуатацію бензинового генератора

Через ракетні обстріли енергетичної системи України в області продовжують відключати населені пункти від електроживлення. Тому жителі сіл і містечок почали купувати генератори у свої оселі. Але не усі вміють правильно ними користуватися. І це може призвести до несподіваного лиха. Так, у Курненській громаді в одному із сіл ледве не загинули діти через неправильну експлуатацію бензинового генератора. Рідні сестри отруїлися чадним газом і потрапили до реанімації. Надзвичайна подія відбулася у ніч із 8 на 9 грудня.

Пулинські рятувальники зазначають, що нині за відсутності електропостачання люди активно використовують генератори як джерела резервного електропостачання. Не завжди виконуються правила користування генераторами, а саме те, що його можна використовувати тільки на відкритому повітрі. Заборонено встановлювати його у будівлі, тому що під час роботи виділяється чадний газ, що може призвести до отруєння. Так, вночі у селі Тетірка Курненської громади через неправильну експлуатацію бензинового генератора у приватному житловому будинку доньки господарів (3 та 16 років) отруїлися чадним газом.

Як з’ясувалося, генератор встановлений у прибудові до приватного житлового будинку, а діти знаходились у ближчій до неї кімнаті.

Сестри перебувають у реанімаційному відділенні Пулинської лікарні. Стан потерпілих дітей – задовільний.

You cannot copy content of this page