Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня

«Літературна кав’ярня» – терапія віршами від житомирської поетеси Наталії Чісліної

25 січня любителі лірики завітали на зустріч з поеткою, режисеркою, активною громадською діячкою Наталією Чісліною. Авторка трьох поетичних збірок завітала у Пулини, реалізуючи творчо-благодійний проєкт «Літературна кав’ярня».

Поетеса презентує свою творчість, а кошти від продажу збірок передає на допомогу ЗСУ. У Пулинській громаді відбулася восьма така подія під назвою «Кава без цукру». Наталія Чісліна планує провести ще ряд зустрічей у різних куточках Житомирської області, щоб порадувати глядачів своїми душевними та проникливими віршами.

«Кава без цукру» – саме під такою назвою вийшла третя збірка Наталії Чісліної, яку поетеса презентувала жителям Пулинської громади. Захід запам’ятався яскравим інтерактивом. Окрім декламування поезій авторкою, глядачі також ставали учасниками виступів. Нового змісту та звучання набували вірші Наталії Чісліної, коли їх читали працівники культури, а також представники селищної ради, включно з очільником громади Олександром Гаврилюком.

Оскільки Наталія Чісліна також захоплюється малюванням, то друга частина зустрічі запам’яталася майстер-класом «Малюнок кавою». Гостя розкрила секрети, як перетворити звичайну розчинну каву на оригінальні фарби, та презентувала техніку створення малюнка за допомогою кави.

Під час знайомства з поеткою присутні дізналися, що вона – родом з Ружинщини. Свій перший вірш Наталя написала у 8 років. Закохавшись, у 7 класі знову поринула у творчість. Три зошити з першою любовною лірикою пізніше хотіла спалити, але їх знайшла сестра і лише нещодавно віддала Наталії. Ці вірші поетка планує видати у своїй четвертій збірці.

Від цікавих розповідей про своє життя перейшли до прочитання віршів, які, здебільшого, ліричні та трішки сумні. Є багато поетичних рядків про події Майдану та про військових, що нині боронять Україну. Присутніх розчулив вірш про маму, яка чекає сина з війни. Усіх, хто загинув, захищаючи Україну, вшанували хвилиною мовчання.

Про життя, любов, що у поетеси асоціюється з кавою без цукру, духовну силу та жіночу багатогранність, про різні відтінки та прояви щастя, прекрасні миттєвості і сумні переживання авторки – про все це і навіть більше, якщо читати між рядків, Наталія Чісліна говорить у своїх поезіях. За допомогою проєкту «Літературна кав’ярня» авторка хоче підтримати своїх земляків у важкий час, подарувавши їм позитивні емоції. Неповторний стиль авторки найкраще передасть її поезія:

Моя любов, наче горнятко кави:

Солодка й трішечки гірка…

Ми в ній з тобою вчора заблукали,

Вона моя! Вона одна така!

Моя Любов із ароматом кави:

Хвилююча, гаряча і п’янка.

Любов моя із поглядом ласкавим –

Наче весна! Нова моя весна!

You cannot copy content of this page