Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 22 жовтня
icon clock14.06.2024
icon eye161
ЛЮДИ НОВИНИ

Лариса Зозуля донатить кров у вишиванці

Щороку 14 червня країни всього світу відзначають Всесвітній день донора крові. В умовах війни донорство крові стало ще однією лінією оборони України. Так, у Пулинській громаді протягом останніх двох років відбулося вісім виїзних донорських акцій. Крайня з них – наприкінці травня, в якій взяла участь Лариса Зозуля із Чернявки. Вона завітала на донацію у вишиванці і вирізнялася поміж інших донорів. Наш журналіст дізнався, що означає для Лариси Зозулі бути доноркою крові.

– Здаю кров разом із чоловіком Іваном, він працює у рятувальній службі, – мовить Лариса Зозуля, яка очолює Чернявський Будинок культури. – Маю другу позитивну групу крові і вже тричі була доноркою. Спочатку вагалася робити донації, але коли дізнаюся із газет і телебачення про велику кількість поранених під час війни, то страх відступає та є бажання допомогти людям хоча б власною кров’ю.

Пані Лариса донатить не лише кров, а й займається плетінням маскувальних сіток для воїнів на передову.

– У Чернявській школі функціонує волонтерський осередок, де активно для захисників плетуть сітки. Часто їм допомагаю, – зазначає Лариса Зозуля. – Щодо вишиванки, то її одягаю часто, і не лише у свята. Адже цей одяг універсальний та ідентифікує нас, як націю. Раджу усім регулярно здавати кров, носити вишиванки та підтримувати ЗСУ.

Денис Войтенко,

журналіст медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page