Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 20 квітня
icon clock09.11.2022
icon eye234
ЛЮДИ НОВИНИ

Культурний фронт – у надійних жіночих руках: Марія Ковбасюк успішно поєднує волонтерство і творчість у Тетірському старостаті

У час війни, здається, мало би принишкнути життя осередків культури – людям не до видовищ. Так вважає багато хто і помиляється. Навіть у лиху годину можна (і треба!) підтримувати живий вогник творчості. Він зігріває, згуртовує, додає сил, віри та надії. І допомагає обороні країни. У цьому можна переконатися на прикладі роботи інструкторки Тетірської філії Центру культурних послуг с. Андріївка Марії Ковбасюк. Різні українські флешмоби, пісенні зустрічі, благодійні заходи – її активність у воєнний період спрямована на підняття патріотичного духу жителів Тетірського старостату Курненської громади та збір коштів для підтримки Збройних Сил України.

Пані Марія – любляча дружина та багатодітна мама. Усі в її родині – творчі особистості – співають, танцюють та грають, а ще вони – завзяті патріоти своєї країни та рідного села, в якому мешкають. Саме тому господиня від початку повномасштабного вторгнення усю себе присвятила допомозі воїнам-захисникам. Вона готує домашні смаколики на передову, шиє на машинці для них та у військові шпиталі зручну спідню білизну, а ще збирає кошти, організовуючи у Тетірці різні патріотичні заходи, невід’ємною частиною яких є благодійна скринька для ЗСУ. «Мій вогник творчості війна не загасила, а ще більше розпалила, – зазначає Марія Ковбасюк. – Місцевим жителям потрібна розрада у вигляді зустрічей, під час яких можна поспілкуватися, поспівати улюблених українських пісень та отримати моральну підтримку у цей складний воєнний час. Усі ми віримо у Перемогу України! Тримаймося та гуртуймося!».

You cannot copy content of this page