Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Культура рулить: артисти Пулинської громади наколядували майже 75 тисяч гривень для ЗСУ

Протягом місяця у Пулинській громаді відбувався марафон Різдвяно-Новорічних концертів. Працівники культури на чолі з директоркою Центру культури і дозвілля Оленою Загацькою віншували земляків під час колоритних обрядових дійств та збирали кошти на ЗСУ. Завдяки небайдужості жителів громади та старанням артистів-аматорів вдалося зібрати 74 635 грн. Як працівники культури популяризували українські традиції – читайте далі.

Естафету Різдвяно-Новорічних заходів розпочали Андріївські вечорниці, що відбулися в Івановицькому будинку культури ще на початку грудня 2023 року. Завершальною стала святкова коляда від завідуючої Сколобівським клубом Тетяни Войтенко у компанії співочих Сколобівок. На Водохреще 6 січня вони вітали земляків обрядовими піснями та зібрали 1300 гривень.

– Майже усі заклади культури громади взяли участь у благодійній справі. Нам часто доводиться чути, що не на часі сьогодні співати пісень. Але українці завжди перемагали з піснею! Українці завжди перемагали з вірою в Бога, у свої сили, у Перемогу. Наші працівниці та артисти-аматори дивували земляків щирою українською піснею, виконували традиційні колядки та щедрівки, які споконвіку несли щастя, добро і достаток у домівки. Частину зібраних коштів ми вже направили на добрі справи, решту буде спрямовано на благодійний рахунок воїнів-земляків, – розповідає нашій журналістці Олена Загацька.

Найбільше зібрали коштів аматори з Ялинівки колектив «Криниченька». 8200 гривень відразу направили на придбання автомобіля для бригади воїна з Ялинівського старостату. Кошти, зібрані під час концерту у Чернявському сільському клубі, а це 2245 гривень, передали Чернявському закладу освіти на закупівлю матеріалів для маскувальних сіток. Решту виручених коштів спрямують на благодійний рахунок для воїнів-земляків з Пулинської громади.

Олена Загацька відзначила, що усі концерти були організовані на високому рівні. Артисти вражали не лише репертуаром, а і святковими виставками та фотозонами. «Справжньою окрасою Центру культури і дозвілля стала різдвяна фотозона, яку ми дружно виготовили для наших земляків. У Ясній Поляні жителі старостату долучилися до святкового оформлення залу. Отець Олександр Могила приніс до закладу культури дерев’яний вертеп, що став частинкою святкової декорації, – ділиться враженнями Олена Загацька. – Для різдвяної виставки майстриня з Ясенівки Світлана Мартинова передала незвичайний Вертеп, усі персонажі якого сплетені з ниток. Оригінально прикрасили сцену також аматори з Юлянівки, Старої Олександрівки та Нового Заводу».

Олена Загацька також зазначила, що велике значення мають не лише гарні виступи, а й підтримка односельців. «Багато глядачів завітали на концерти у Ялинівці, Старій Олександрівці, Видумці, Пулино-Гуті, Новому Заводі, Корчівці тому у цих селах вдалося зібрати чимало коштів на потреби ЗСУ.

– Також хочу відзначити ентузіазм завідуючої закладом культури з Буряківки Наталії Антоненко. Разом з аматорами художньої самодіяльності ходили по домівках та вітали колядою односельців та жителів сусідніх сіл і змогли зібрати 5000 гривень допомоги для воїнів. Попри складні часи культура у нашій громаді розвивається та працює на Перемогу. Ми підтримуємо моральний дух людей, а усі донати спрямовуємо на підтримку ЗСУ, – мовить директорка Центру культури і дозвілля.

Також у грудні в Пулинах відбулося кілька концертів українських зірок. 11100 гривень з виручених коштів витратили на закупівлю трьох рулонів спанбонду для волонтерського осередку Пулинського ліцею. У мережі Фейсбук волонтерки подякували за підтримку та небайдужість, зазначивши, що разом допоможемо – разом переможемо!

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

 

You cannot copy content of this page