Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

«Космічні фантазії» юних пулинок вразили журі обласного конкурсу

Днями стало відомо про результати XXIІI обласної виставки-конкурсу «Космічні фантазії». У числі переможців – роботи учениць Пулинського ліцею Вікторії Ковальчук та Юлії Острогляд. Серед 100 представлених робіт журі визначали призові місця у 6 номінаціях. У яких номінаціях юні пулинки стали кращими, читайте далі.

Вже вкотре Пулинська громада показує гарні результати на обласних конкурсах дитячих робіт. 1 березня у Житомирі відбувся обласний етап виставки-конкурсу «Космічні фантазії». За рішенням журі у номінації «Комп’ютерна графіка» Вікторія Ковальчук здобула Диплом абсолютної переможниці. Саме її робота представлятиме Житомирщину на Всеукраїнському етапі конкурсу.

Також гарний результат – у Юлії Острогляд, котра нагороджена Дипломом ІІІ ступеня у номінації «Образотворче мистецтво». Художниця багато разів займала призові місця та ставала переможницею різноманітних творчих конкурсів.

– На відбірковий етап до КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» Пулинської селищної ради юні таланти представили 38 робіт, серед яких було важко обрати кращі. У цьому році на обласну виставку-конкурс «Космічні фантазії» ми надіслали кращі творчі роботи у номінації «образотворче мистецтво», «декоративно-прикладне мистецтво», «література та журналістика», «фото-, відео- та кіномистецтво», «комп’ютерна графіка», «музичне мистецтво». Щиро вітаємо Вікторію Ковальчук та Юлію Острогляд з вагомими здобутками. Також вдячні керівникам талановитих дівчат вчителям Пулинського ліцею Івану Корнійчуку та Леоніду Фесенку  за допомогу у підготовці до обласного конкурсу, – мовила директорка Центру Оксана Василенко.

Про особливості дитячих робіт представлених у 2024 році розповів один з членів журі, заслужений художник України Василь Кондратюк: «Діти мислять по-іншому, по-особливому. І космічний світ вони бачать по-іншому, ніж ми, дорослі. Уява юних учасників конкурсу широко охоплює задану тему, вражає своєю щирістю, непідкупністю, лаконічністю, кольоровим рішенням, складними композиціями, – тобто справжньою фантазією. Всевишній нагородив наш народ творчими талантами від народження. З такими дітьми Перемога буде, в України є світле майбутнє».

Марія Мосійчук, журналістка медіацентру «Вісті»

You cannot copy content of this page