Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 4 травня
icon clock01.08.2023
icon eye1714
ЛЮДИ НОВИНИ

Конфлікт односельців: чоловік у селі покропив сою пестицидами, після чого його поле задискували трактором

Нещодавно у Пулинській громаді зареєстрували скаргу від жителів Сколобова щодо обробки посіву сої пестицидами у їхньому селі. Зі слів заявників, після кропіння поля в односельців раптово погіршилося самопочуття. Тому посадовці створили відповідну комісію для з’ясування обставин того, що сталося. Про це журналісту медіацентру «Вісті» розповів очільник Пулинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Олександр Лігута.

Що сталося у Сколобові? «Вістям» односельці розповіли подробиці конфліктної ситуації.

Місцевий житель у межах населеного пункту посіяв весною сою. Згодом вирішив її обробити від шкідників. Поруч із земельною ділянкою аграрія має город інша господиня, яка потерпає від алергії. Коли жінка дізналася про наміри кропити поле, то усією родиною просила чоловіка не робити цього. Але він не послухався…

Після обробітку у господині дуже погіршилося самопочуття, потрапила до лікарні у Пулини, де їй надали необхідну медичну допомогу. Рідні потерпілої не стали терпіти такої ситуації та вирішили провчити аграрія і трактором задискували частину обробленого поля. Опісля власник земельної ділянки звернувся до поліції.

Після конфліктної ситуації минуло кілька тижнів. У понеділок, 31 липня, журналіст «Вістей» особисто зустрівся з жінкою, яка потрапила до лікарні після обробки сої. Вона каже, що багато років потерпає від алергії та будь-які обприскування полів гербіцидами провокують погіршення стану здоров’я.

– Після того, як односелець обприскав сою, самопочуття погіршилося не лише в мене, а й в інших жителів Сколобова, – зазначає жінка. – Тому зібрала підписи у жителів села, щоб заборонити на території Сколобова сіяти такі технічні культури, як сою, щоб унеможливити їхній обробіток різними хімікатами.

У зверненні до керівництва селищної ради підписалися кілька десятків односельців.

– Прикро чути від деяких посадовців, що, мовляв, я себе накрутила і причина погіршення мого здоров’я зовсім інша, – підсумовує сколобівка. – Хочу довести, що обробка полів у межах села негативно впливає на людей та «вбиває» наше життя. Саме тому відвезли до лабораторії проби води з криниць. Очікуємо результатів…

You cannot copy content of this page