Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня

Ходять з палицями – для здоров’я: як пулинки опановують новий вид спорту

Щорічно у другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. Це свято об’єднує людей різних вікових груп, професій та інтересів, які своєю діяльністю популяризують здоровий спосіб життя та формують здорову націю.

У Пулинах є чимало прихильників спорту, яких із ранньої весни до пізньої осені можна побачити під час тренувань на селищному стадіоні біля цегельного ставка. Нещодавно тут почали займатися новим видом спорту – скандинавською ходьбою, яка лікує багато хвороб, особливо опорно-рухового апарату.

Скандинавська ходьба набирає все більшої популярності. У нашому містечку вже є дві групи – чоловіча та жіноча – аматорів-ініціаторів цих корисних занять. Саме вони розповіли нам особливості нового виду спорту.

Ніла Джугелія, Інна Дем’янчук, Світлана Ель і Надія Кузьменко разом з інструкторкою  Аллою Парец займаються скандинавською ходьбою тричі на тиждень, поступово збільшуючи навантаження. Кожне заняття розпочинають з розминки, далі – ходьба по маршрутах. Кожного разу спортсменки-аматорки проходять по 5-7 км. На завершення виконують спеціальні вправи, навантажуючи потрібні групи м’язів.

Чому скандинавська ходьба майже не має протипоказань, не вимагає дороговартісного інвентарю, доступна на будь-якій території, підходить людям різних вікових та вагових категорій? Як правильно займатися та скільки часу? Та найголовніше: який позитивний ефект може бути після кількох занять? Відповіді на ці запитання та усе найцікавіше про унікальний вид спорту читайте на сторінках газети “Вісті”, яка вийшла друком у п’ятницю. 9 вересня.

You cannot copy content of this page