Хода пам’яті на честь полеглих захисників та вручення ордену «За мужність»: у Пулинах відзначили День Героїв

Жовто-блакитні квіти, вишиванки, державні прапори і – чорні стрічки на портретах у руках згорьованих рідних… День Героїв, що став для України особливим, у Пулинах розпочався зі зворушливої ходи пам’яті та шани. Виголошуючи натхненні заклики: «Слава Україні!», «Героям слава!», «Слава Нації – смерть ворогам!» учасники ходи встелили квітами пам’ятний знак «Воїнам, захисникам Вітчизни».

Біля Алеї Героїв зібралися рідні полеглих захисників з усієї Пулинської громади, жителі селища, захисники та гості з області. Тут відбулася година вшанування тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Слова шани на честь загиблих Героїв та слова підтримки рідним висловили селищний голова Олександр Гаврилюк та очільник Житомирської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк: «Не маємо права забути подвиг наших Героїв, котрі поклали свої молоді життя за незалежність України та за кожного з нас. Низький уклін воїнам, котрі нині в окопах стримують ненависних ворогів», – пролунало у виступах.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагородили (посмертно) солдата Олега Грибана з Чернявки. Його матері Світлані Володимирівні, ставши на коліно, державну нагороду вручив полковник Олександр Варивода.

Пісенний дарунок, композицію «Сини України» для присутніх виконав військовослужбовець Микола Ільніцький. Щирі патріотичні пісні пролунали у виконанні директорки Новозаводського будинку культури Наталії Журавської та вокалісток Пулинської мистецької школи Катерини Римаревої і Марії Виговської. Їх натхненне виконання сколихнуло найтонші струни душі, присутнім було важко стримати сльози…

«Ми всі сподіваємося і плекаємо надію, що всі, хто сьогодні виборюють незалежність, повернуться. Хочеться, щоб наші слова вдячності захисники чули за життя, а не споглядаючи на нас із небес і світлин. Почуйте нас, захисники! Ми – в неоплатному боргу перед Вами, за небо, яке ви тримаєте над Україною», – мовила на останок ведуча патріотичного заходу Лариса Громська.

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

 

 

You cannot copy content of this page