Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 25 квітня
icon clock24.08.2022
icon eye327
ЛЮДИ НОВИНИ

Героїчна та скорботна ціна незалежності: від початку вторгнення росії з 2014 року у боях за Україну загинуло 13 наших земляків

31 рік поспіль незламні українці рухаються до цивілізованого та демократичного європейського світу. Так сталося, що з 2014 року ми змушені боронити кордони своєї країни від тих, хто йменувалися «братами» та принесли на нашу землю кривавий «рускій мір», який боєприпасами і бомбами, брудними окупантськими чобітьми, по-зрадницьки, намагається винищити українську націю.

Нині, ми, як ніколи раніше, відчуваємо ціну незалежності, яку виборюють наші захисники. Протягом останніх восьми років у полум’ї війни Пулинщина втратила 13 кращих синів, які боролися за свою Батьківщину. Згадаємо та вшануємо ім’я кожного відважного Героя!

Олексій Горай

Олексій Горай – 33 р., с. Курне. Був у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» ГУ МВС України в Київській області. Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла.

Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Олександр Чернявський

Олександр Чернявський – 28 р., с. Сколобів. Загинув у лютому 2015 року під Дебальцево, рятуючи побратимів.

На честь загиблого військового відкрито меморіальну дошку на стіні місцевої школи та щороку у квітні проводиться турнір із міні-футболу.

Сергій Ковнацький

Сергій Ковнацький – 22 р., смт Пулини. Помер від ворожої кулі у березні 2018 року біля шахти «Бутівка» поблизу Авдіївки.

Для вшанування пам’яті хлопця у Пулинському професійному ліцеї у вересні того ж року з’явилася меморіальна дошка, а в серпні 2019 року депутати селищної ради прийняли рішення перейменувати одну з вулиць містечка на честь загиблого.

Олександр Дяченко

Олександр Дяченко 18 р., селище Курне. Десантник загинув 25 лютого 2022 року. Скорботна церемонія прощання відбулася 9 березня. Похоронили Героя на місцевому кладовищі.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Павло Шуляренко

Павло Шуляренко – 42 р., с. Соколів. Загинув 12 березня 2022 року на Донбасі під Луганськом.

Олександр Жеребчук

Олександр Жеребчук – 24 р., с. Стрибіж. За документами військовий загинув 27 березня 2022 року, хоча досі родина немає на руках свідоцтва про смерть, бо деякий час хлопець вважався зниклим безвісти.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Ілля Туз

Ілля Туз – 25 р., с. Бабичівка. Десантник служив у першій роті 13-го окремого батальйону 95-ї бригади.

Під час ворожого обстрілу перебував на Харківщині. 4 квітня 2022 року по їхнях позиціях гатили з танків. І саме тоді військовий загинув. Похоронили хлопця на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі.

Віктор Бусько

Віктор Бусько – 34 р., с. Очеретянка. Був призваний на військову службу 7 квітня 2022 року. Потрапив до складу легендарної Житомирської 95-ї бригади. Через два тижні чоловік загинув у зоні бойових дій. Це сталося 20 квітня.

7 червня у рідному селі відбулося урочисте прощання з військовослужбовцем. Похоронили загиблого на місцевому кладовищі.

Ілля Вікарчук

Ілля Вікарчук – 35 р., смт Пулини. Був призваний на військову службу за контрактом 26 жовтня 2018 року.

Під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Довгеньке у Харківській області внаслідок танкового обстрілу від вогнепального осколкового поранення грудної клітки чоловік загинув. Це сталося 25 травня 2022 року. Похоронили Героя на кладовищі у селі Івановичі.

Руслан Мельник

Руслан Мельник – 35 р., с. Андріївка. Працював у будівельній сфері, був технічним директором в одній зі столичних компаній, займався проєктуванням.

Коли почалося повномасштабне збройне вторгнення росії, Руслан на другий день війни пішов добровольцем захищати країну. Потрапив до складу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Загинув 6 червня під Лисичанськом на Луганщині. Похоронили 5 липня у селі Андріївка.

Олег Грибан

Олег Грибан – 24 р., с. Чернявка. У березні 2022 року потрапив до війська та став боронити Україну від російських окупантів. На передовій був командиром гранатометного взводу роти вогневої підтримки.

Часто із передової дзвонив додому. Казав, що як тільки повернеться з війни, то одразу одружиться. Востаннє голос рідної дитини батьки чули о восьмій годині вечора 29 червня. Через кілька годин тієї ж доби хлопець загинув.

Андрій Бурківський

Андрій Бурківський – 45 р., с. Ягодинка. Був досвідченим військовим (брав участь в АТО на Донбасі), оператор взводу радіорозвідки. Помер 7 липня 2022 року внаслідок поранень несумісних із життям, отриманих під час ворожого обстрілу у Бахмутському районі на Донеччині.

Нагороджений відзнакою Президента Укрїни, трьома медалями за участь в АТО та грамотами Пулинської селищної ради. Має нагрудний знак «Гвардія», посвідчення і значок учасника бойових дій і ветерана війни. Військовослужбовець був активним членом Пулинської регіональної спілки учасників бойових дій.

Іван Горбатюк

Іван Горбатюк – 29 р., смт Пулини. Загинув 20 липня 2022 року на Херсонщині під час виконання бойового завдання.

23 липня тіло загиблого Героя живим коридором навколішках зустрічали жителі селища, встеляючи шлях додому живими квітами.

Вічна слава Героям!

You cannot copy content of this page