Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 8 вересня
icon clock27.07.2024
icon eye234
ЛЮДИ НОВИНИ

Фельдшерка Оксана Бондарчук та її рідні натхненно працюють в медицині

З 2023 року День медика в Україні відзначають 27 липня. Хоч дату святкування змінили, незмінним залишається величезне значення медичних працівників, котрі щоденно виконують важку та важливу роботу – рятують людей. Напередодні свята хочемо розповісти про фельдшерку Зеленополянського ФАПу Оксану Бондарчук, котра працює за покликанням та дуже любить свою непросту професію.

Можна сказати, що медицина для Оксани Бондарчук справа сімейна. Її сестра Юлія Поліщук за фахом акушерка, мама Тетяна Сак працює молодшою медсестрою в амбулаторії с. Пулино-Гута, а свекор Анатолій Бондарчук колишній фельдшер з 25-річним досвідом.

– Ще з 1 класу мріяла лікувати людей, коли виросту. У мене був дідусь, який помер від онкологічного захворювання. Мабуть, тоді у мені закарбувалося бажання допомагати хворим, – розповідає Оксана Бондарчук. – У 2010 році закінчила Житомирський інститут медсестринства, де навчалася лікувальній справі та здобула фах фельдшерки. Відразу влаштувалася на роботу у ФАП с. Пулино-Гута.

Пропрацювавши кілька років у Пулино-Гуті, Оксана Василівна вийшла заміж та переїхала до Зеленої Поляни. Її свекор Анатолій Бондарчук працював тут фельдшером, а після виходу на заслужений відпочинок його місце зайняла невістка: «Анатолій Миколайович – мій наставник та помічник. Він дав мені багато цінних порад та допоміг освоїтися на новому місці», – зазначає пані Оксана.

Нині Зеленополянський ФАП обслуговує жителів трьох сіл: Зеленої Поляни, Нарцизівки та Мирного, це близько 300 чоловік. Найважче надавати допомогу жителям Мирного, адже дорога до села розбита та пролягає через ліс. «Коли є виклик, взимку до Мирного можна дістатися лише кіньми. Влітку можна доїхати автівкою чи велосипедом, але самій їхати через ліс лячно», – розповідає Оксана Бондарчук.

Фельдшерка з 14-річним досвідом зазначає, що головне знаходити спільну мову з людьми: «Люблю свою роботу, тому намагаюся знайти підхід до кожного пацієнта. Подобається вести супровід діток до року. Колись фельдшери мали більше обов’язків, нині багато медичних послуг надають сімейні лікарі. Найважче у роботі медика – коли людина помирає, а ти нічого не можеш вдіяти».

Оксана Бондарчук також зазначила, що нині працювати комфортно, адже керівництво ЦПМСД – це хороші, розуміючі люди, котрі допомагають вирішувати робочі моменти та забезпечують ФАП необхідними ліками.

Напередодні Дня медичних працівників Оксана Бондарчук побажала своїм колегам мирного неба, стабільності, благополуччя та гідних заробітних плат!

Марія Мосійчук

Без дозволу авторки заборонено передрук фотографій та матеріалу з публікації

You cannot copy content of this page