Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня
icon clock25.10.2022
icon eye278
ЛЮДИ НОВИНИ

Евакуація під обстрілами: історія переселенців, які ризикуючи власним життям, утекли на Пулинщину

Війна змінює життя кожного з нас. Так сталося із мешканцями зі Сходу країни, які лишили рідні оселі і знайшли надійний та затишний прихисток на Пулинщині. До повномасштабного вторгнення росії у них були хороші оселі та робота. А коли почалися масові обстріли, то довелося зважитися на небезпечну евакуацію у більш безпечні місця України. І вони приїхали у Житомирську область.

Про втечу під обстрілами переселенці розповіли нашому журналісту.

– Коли почалися масові ворожі обстріли жителі нашої області почали виїжджати. Одними із перших весною поїхали друзі на Житомирщину, а ми лишилися, – розповідає жінка. – Цієї осені почалося активне бомбардування нашої території. Ми днями знаходилися у погребі. Поруч вибухали будинки. Було дуже страшно!

– Одного вечора під час обстрілів почули на дворі крики про допомогу, – приєднується до розмови ще одна переселенка. – Я вибігла з укриття і побачила поранених людей. У чоловіка літнього віку була серйозна кровотеча через поранення живота осколками боєприпасів. Поруч кричала від болю бабуся, яку відкинуло вибуховою хвилею і була вивихнута ключиця. Кожному з них ми надавали домедичну поміч, бо працівники карети швидкої допомоги не могли одночасно усім надати вчасно допомогу.

Після кількох страшних днів і ночей люди зважилися на втечу. Родини з дітьми швидко сіли у легкові автомобілі та без речей (прихопили тільки документи), поїхали, незважаючи на ризик загинути під час дороги.

– Коли ми їхали, то нас обстрілювали, – кажуть переселенці. – Не зупинялися ні на секунду!

Продовження історії переселенців читайте у новому випуску газети «Вісті», яка вийде друком у п’ятницю, 28 жовтня. Ми надрукуємо фото та імена людей, які лишили рідні оселі, розповімо про їхнє життя до війни, як зустріли їх на Пулинщині, хто допоміг адаптуватися у нових умовах та як їм довелося починати усе спочатку у чужому краї.

Не пропустіть новий випуск улюбленої газети!

You cannot copy content of this page