Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 26 квітня
icon clock31.10.2022
icon eye332
НОВИНИ

Дуже дорогий десяток: у Пулинах знову зросла вартість яєць

Цієї осені біля прилавків, де продаються курячі яйця, багато жителів Пулинщини застигають від здивування. Адже цінники продукції змінюються щотижня. Нещодавно десяток коштував 60 гривень, а нині їхня ціна сягнула позначки рівнозначної вартості двох доларів.

– Ще у четвер, 27 жовтня, на ринку у Пулинах купила 15 яєць за 70 гривень, – розповідає жителька селища Валентина. – А сьогодні, 31 жовтня, десяток домашніх курячих яєць у Пулинах коштує 80 грн!

– Чому такі дорогі яйця? – наш журналіст запитав у продавців.

– По-перше, нині кури у всіх господарів линяють і майже не несуться. По-друге, зерно зростає у ціні, адже молотьба вартувала удвічі дорожче, ніж минулого року, – мовить жінка.

Продавчині у магазинах пояснюють, що у 2022 році сезонні фактори додатково посилила війна. Адже через окупацію частини територій України зменшення промислового виробництва яєць за підрахунками вчених Інституту аграрної економіки досягло 25-30%.

Ще один обумовлений війною фактор – зниження поголів’я курей-несучок. До цього призвело те, що в умовах активних бойових  дій деякі підприємства частково призупинили інкубаційні процеси для отримання молодої птиці. Унаслідок восени виявився дефіцит продукції та зростання цін.

You cannot copy content of this page