Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock06.09.2022
icon eye1154
НОВИНИ

Дуже дорого: скільки нині коштує викопати картоплю на Пулинщині?

На календарі – осінь. І нині у господарів розпочався гарячий сезон викопування картоплі. Наш журналіст дізнався скільки потрібно заплатити, щоб зібрати з городу урожай бульби.

– Літо було сухим, дощів – мінімум, тому земля на городі затверда, заступом усю картоплю не викопати. Тому вирішили скористатися послугами господарів, які мають коней, – мовить пулинка Ольга. – За одну соту їздовий бере від 30 до 40 грн, дивлячись яка земельна ділянка.

Щоб найняти трактора, то слід заплатити у Пулинах від 50 гривень за сотку городу. У селах господарі беруть менше – від 35 грн/сота.

Зібрати урожай бульби за допомогою картоплекопалки буде значно дорожче – від 60-65 грн за соту.

Для тих, хто посадив багато картоплі та не може знайти помічників, які могли б допомогти зібрати бульбу, є можливість замовити послуги картоплекомбайна. Робота цієї диво-техніки буде коштувати 150 грн/сота.

– Щоб зібрати 10 соток бульби, то треба мати не менше 5 тисяч гривень, – кажуть господарі. – Адже потрібно заплатити, щоб скосити картоплище, дати кожному збирачу картоплі хоча б по 200 грн + обід і розрахуватися з людиною, яка виорала бульбу. Якщо усе порахувати, то трохи дорого обходиться вирощування картоплі.

You cannot copy content of this page