Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 16 вересня

Досвідчений лікар Григорій Безпалюх має власну пасіку та практикує бджолотерапію

Нещодавно, 19 серпня, пасічники відзначили своє професійне свято. Тільки їм та їхнім родинам відомо, яка це важка праця – робота з бджолами. Справжні бджолярі вивчили досконально біологію бджоли, її звички і пристрасті. «Рамки», «соти», «вощини», «маточники» – кожен день ці слова крутяться у голові тих, хто має пасіку.
Народна мудрість каже: «Мед на столі – радість у господі». З ним українці відзначають свята, частують гостей та лікують недуги. 76-річний пулинець Григорій Васильович Безпалюх багато років має власну пасіку та за допомогою бджіл лікує місцевих жителів від недуг. Про дивовижне зцілення Божими комахами досвідчений лікар розповів нашому журналісту.
Григорій Безпалюх народився і виріс у селі Берестівка Баранівського району. У родині була пасіка, тому ще з раннього дитинства майбутній лікар навчився дбати про бджіл.
– Бджільництвом у моїй родині займаються з 5-го покоління. Велику пасіку мав мій прадід Захар, потім – дід Герасим, батько Василь, – мовить Григорій Безпалюх. – У 70-х роках минулого століття, коли я приїхав із дружиною-фельдшеркою Любою Олексіївною працювати і жити у Пулини, то батько привіз та подарував мені вулик із бджолами із сімейної пасіки. Відтоді у нашому саду завжди є бджолина «ферма», яка дає корисний і смачний мед. У майбутньому планую навчити бджільництву своїх синів.
Поки Григорій Васильович працював на різних посадах у медицині Пулинщини, то пасіка була його хобі та можливістю відпочити від важких буднів: «Коли приходив додому у поганому настрої після роботи, то прямував до бджіл – після декількох хвилин перебування на пасіці почувався значно ліпше і забував неприємні робочі моменти, – каже Григорій Васильович. – Після виходу на пенсію почав більше часу приділяти бджолам і збудував у 2014 році апітерапевтичий вулик. Одна знайома захворіла, з суглобами були проблеми. На пасіці біля вулика садив її на пів години. Після кількох сеансів був хороший результат. Я подумав, якщо навіть біля вулика людина отримує зцілення, то чому цього не можна зробити ось таким чином і змайстрував бджолину хатинку.
Пасічник зазначив, що апітерапію проводить для всіх охочих: «У середньому у хатинці-вулику – кілька десятків тисяч бджіл. Вони приносять нектар. Вібрація крильцями дуже тонко впливає на організм. Серцево-судинна, нервова, дихальна система налагоджується. Крім того, в кожному вулику є електромагнітне випромінювання, своєрідне біополе, яке позитивно впливає на стан людини, – розповідає Григорій Васильович. – Багато моїх пацієнтів повідомляють про поліпшення в їх фізичному та емоційному стані після проходження сеансів. Деякі учасники та учасниці процедури розповіли про суттєве зменшення болю, поліпшення сну та загального самопочуття. Відновлення організму відбувається вже за першу добу опісля сну у такому вулику, адже спокійна вібрація бджіл і приємний аромат прополісу, воску та меду мають заспокійливий вплив на нервову систему, сприяючи відновленню рівноваги та зниженню стресу.
Досвідчений лікар зазначає, що особливо бджолина процедура може допомогти українцям, що постраждали внаслідок війни.
Протягом останніх років Григорій Васильовчи також практикує терапію з допомогою бджолиної отрути. Передовсім лікує укусами бджіл.
– Правильно підібрана схема бджоложалення допомагає боротися з такими недугами, як хвороби нервової системи, у тому числі остеохондрози, невралгії, протрузії та грижі, склероз, неврити, хвороба Паркінсона, ДЦП та багато інших, – мовить далі Григорій Безпалюх. – Застосовують укуси бджіл для лікування захворювань дихальних органів, бронхітів, астми, ускладнень плевритів. Допоможе отрута комах впоратися із захворюваннями серцево-судинної системи, ШКТ, сечостатевих органів. Апітерапію призначають при безплідності, аденомі простати, аменореї, простатиті, виразкових хворобах, захворюваннях опорно-рухового апарату, ендокринної системи. Грамотне запровадження бджолиної отрути сприяє активації фізіологічних процесів організму, допомагає впливати безпосередньо на причину захворювання, а не усувати симптоми. Нещодавно на такі сеанси ходила пулинка, яка мала значні проблеми із суглобами. Пройшовши курс лікування бджолоотрутою, жінка почувається значно краще. Тому раджу усім займатися бджільництвом, споживати корисний мед і бути впевненими, що матимете файне здоров’я до глибокої старості. Своїм колегам-пасічникам бажаю, щоб бджоли на пасіці менше роїлися, а від роботи з ними отримували лише задоволення.

Денис Войтенко

Без дозволу автора заборонено передрук фотографій та матеріалів з публікації

 

 

You cannot copy content of this page