Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

Донорська акція у Пулинах: здавати кров прийшли понад 100 людей

7 лютого у Пулинах відбулася нова донорська акція. До її проведення долучилися понад 100 людей, серед яких були як досвідчені донори, які постійно рятують життя, так і ті, хто прийняв рішення здати кров вперше. Як усе відбувалося – читайте та дивіться у матеріалі.

– Одна донація крові може врятувати життя трьох осіб. Це дуже актуально у часи воєнних дій, – розповідає донор та співорганізатор акції Георгій Андрійчук, який працює головним спеціалістом відділу гуманітарного Пулинської селищної ради. – Слід зазначити, що регулярне донорство омолоджує організм та подовжує життя у середньому на 5 років, а також є профілактикою захворювань серцево-судинної системи і знижує ризик захворюваності на онкозахворювання, Здача 450 мл крові стимулює кістковий мозок виробляти нові здорові клітини крові – це наче оновлення організму.

У донорській акції взяли участь освітяни, старости, державні службовці, військові, рятувальники, працівники РЕМу, фармацевти, медики, продавці магазинів.

– Погодьтеся, для людини віддати 450 мл крові не так і важко. А для того, хто знаходиться у складних обставинах – це збережене життя, – зазначає досвідчений рятувальник Анатолій Павленко. – Стати донором було моє свідоме та зважене рішення, адже я розумію, що людське життя є безцінним і кожна людина заслуговує ще на один шанс, щоб прожити своє життя щасливо.

– Регулярно беру участь у донорських акціях, – каже журналіст і директор ТОВ «Редакція-медіацентр «Вісті» Денис Войтенко, який має рідкісну групу крові «4-». – Своїм прикладом популяризую донорство та прагну довести, що врятувати чиєсь життя не складно і зовсім не боляче.

– У донорській акції взяла участь 101 людина, – підсумовує Георгій Андрійчук. – Дозволили здати кров 88 бажаючим, а 13 – відмовили. Через два місяці маємо намір провести нову донорську акцію. Тому закликаємо донорів набиратися сил та вести здоровий спосіб життя.

You cannot copy content of this page