Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня

До Дня козацтва та на честь Захисників: у Пулинах відбувся благодійний захід

1 жовтня у День захисників та захисниць України, День козацтва та свято Покрови Пересвятої Богородиці у Пулинах відбувся колоритний благодійний захід. У селищному парку лунали народні пісні від пулинських аматорів та гостей з Барашівської громади. Родинну атмосферу доповнювали аромати традиційних українських страв: рибальської юшки та козацького куліша. Чим запам’ятався захід – далі у нашому репортажі.

Захід розпочався виконанням Гімну України та хвилиною мовчання на честь полеглих Героїв та усіх, кого забрала війна. Ведуча заходу – начальниця відділу гуманітарного Лариса Громська висловила вдячність захисникам та захисницям України та закликала присутніх донатити до благодійної скриньки на потреби ЗСУ.

З вітальним словом до присутніх звернувся очільник Пулинської громади Олександр Гаврилюк: «Дякуючи ЗСУ, нині – наша громада у тилу, але це не означає, що ми не повинні працювати на Перемогу. Закликаю усіх допомагати військовим та їхнім родинам».

Концертну програму відкрив виступ Народного аматорського чоловічого колективу «Промінь» КЗ «Центру культури і дозвілля» Пулинської селищної ради. Гарний настрій та щиру українську пісню пулинцям дарували запрошені гості – Народний фольклорний колектив «Журавка» КЗ «Барашівського сільського Будинку культури». Концерт завершився фінальною піснею «Україні Слава!» у виконанні директорки Центру культури і дозвілля Олени Загацької.

Артистів та глядачів запросили до неформальної частини заходу – дегустації традиційних українських страв, приготованих на багатті. Працівники культури Пулинської селищної ради пригощали гостей домашніми смаколиками, рибальською юшкою та смачним кулішем. Запашний козацький куліш на багатті готували представники родини Лисюків. Гарячу страву із задоволенням смакували дорослі і діти.

Кулінарно-творча подія подарувала гарний настрій землякам та поповнила скриньку для ЗСУ на 6600 гривень!

Марія Мосійчук

You cannot copy content of this page