Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock14.03.2024
icon eye1089
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

День добровольця у Пулинах: рідним загиблих воїнів вручили державні нагороди

14 березня, у День українського добровольця, у центрі Пулин було людно. На Площі слави та біля Алеї Героїв відбувалися урочисті заходи на честь відважних воїнів, які за покликом серця стали на захист України. Для захисників лунали слова подяки, адже саме завдяки їм Україна вистояла та продовжує боротися. У присутніх щеміли серця за тих, кого забрала безжальна війна.

День добровольця в Україні відзначають з 2017 року. Цього дня вшановують захисників, які свідомо, за покликом серця, захищають свою державу. Дату теж було обрано невипадково, адже саме 14 березня 2014 року перші добровольці пішли з Майдану на тренувальну базу під Києвом та невдовзі вирушили боронити Схід країни від агресора.

Поклавши квіти до пам’ятного знаку воїнам-землякам, рідні полеглих воїнів, ліцеїсти та небайдужі жителі громади рушили до Алеї Героїв у центрі містечка. Учні 9 класів Пулинського ліцею у рамках виховної години до Дня українського добровольця разом зі своєю вчителькою Оленою Іщенко поклали живі квіти до кожного портрета полеглих воїнів-земляків.

Пролунав Гімн України, усіх полеглих за Україну Героїв вшанували хвилиною мовчання. Селищний голова Олександр Гаврилюк висловив шану рідним загиблих Героїв та подякував добровольцям Пулинської громади за патріотизм, силу духу та стійкість. Також Олександр Станіславович наголосив, що цього дня слід дякувати усім, хто нині боронить Україну у лавах Збройних Сил.

Хвилюючим був момент вручення посмертних державних нагород. Цю місію виконали очільник Пулинської військової установи Олександр Варивода, селищний голова Олександр Гаврилюк та старости громади Станіслав Климчук та Володимир Мороз.

Згідно указу Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили солдата Сергія Чашникова – вихідця з Донеччини, котрий похований у Кошелівці. Орден вручили його матері Олені Волошко.

Також орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджений виходець з Ясної Поляни Валерій Шевчук. Від імені Президента України, за дорученням командувача сухопутних військ Збройних Сил України орден вручили його матері Раїсі Шевчук.

У виконанні першокласниці Пулинського ліцею, вихованки «Пулинської мистецької школи» Анни Врублевської прозвучала пісня «Я ненавиджу цю війну». Від душевного дитячого виконання у присутніх щеміли серця. Вокалістка Марія Виговська виконала композицію «Заспіваймо пісню за Україну».

Ведуча заходу, в. о. начальниці відділу гуманітарного Лариса Громська подякувала усім, хто прийшов на важливий захід. Біля Алеї Героїв пролунали важливі слова: «Пам’ятати про подвиги наших добровольців, котрі стояли на смерть, захищаючи рідну землю, – це наш святий обов’язок».

Марія Мосійчук,

журналістка медіацентру «Вісті»

 

 

You cannot copy content of this page