Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 7 вересня
icon clock04.07.2024
icon eye685
ЛЮДИ НОВИНИ

Дбає про правопорядок і безпеку громадян: у Курненській громаді майже два місяці працює поліцейський Максим Полюшкевич

Віднедавна у Курненській громаді офіційно зупустили новий соціальний проєкт «Поліцейський офіцер громади». На урочистий захід у Курне завітав заступник начальника ГУНП у Житомирській області Юрій Іванюк. Разом з очільником громади Леонідом Корзуном посадовці передали офіцеру ключі від службового автомобіля та устаткування для несення служби.

Ініціатором проєкту стала Курненська сільська рада. Голова громади Леонід Корзун зазначив, що реалізація проєкту розпочалась більше року тому. Завдяки співпраці з Житомирським управлінням поліції та фінансовій підтримці сільської ради вдалося придбати новий автомобіль для реалізації проєкту.

– Мета проєкту – налагодити тісну співпрацю між поліцією та громадою та забезпечити кращий рівень безпеки та правопорядку. Поліцейський офіцер закріплений за Курненською ОТГ, працює у громаді, приймає звернення жителів та оперативно реагує на будь-які проблеми, – розповідає Леонід Корзун.

Першим поліцейським офіцером громади став Максим Вікторович Полюшкевич. Він родом із села Веселе Пулинської громади. У 2018 році розпочав свій шлях до мрії, подавши документи на службу в поліцію на посаду «поліцейського з логістики». Свій фах здобув у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Після закінчення навчання повернувся додому та працював поліцейським у Пулинах. У 2023 році захисник правопорядку успішно пройшов спеціальні навчання у Вінниці. З травня 2024 року приступив до виконання обов’язків поліцейського офіцера Курненської громади.

– В мої обов’язки входить робота з населенням, проведення профілактичних та виховних заходів, а також попередження жителів громади про можливі протиправні дії та їхні наслідки, – зазначає Максим Полюшкевич.

Поліцейський розповів, що йому подобається служба в громаді, а перші тижні роботи на новій посаді стали для нього цікавими та відповідальними. Новий поліцейський офіцер щиро зацікавлений у допомозі громаді та має намір використовувати свої навички та досвід для вирішення важливих проблем громади.

У нашій розмові Леонід Корзун також наголосив, що проєкт «Поліцейський в громаду» буде розвиватися й надалі. Існує ймовірність, що в майбутньому у громаді з’явиться ще один поліцейський офіцер.

– Особливу увагу приділятимемо правилам поводження з вибухонебезпечними предметами, що є важливими у наш час, – мовить Леонід Корзун. – І хоч спочатку проєкт «Поліцейський офіцер громади» викликав неоднозначну реакцію з боку деяких жителів громади, нині ж ставлення людей змінилося на позитивне. Маємо надію, що нам вдасться подбати про безпеку та забезпечити комфорт мешканців громади.

Дар’я Наумчук, студентка ЖДУ ім. І. Франка

You cannot copy content of this page