Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock14.09.2022
icon eye358
НОВИНИ

Ціновий обвал: у Пулинах гречка стала коштувати майже на 50% менше

Любителі гречаної крупи пів року бідкалися на високі ціни. У крамницях 900-грамова пачка коштувала від 80 до 100 гривень. І от минулого тижня у четвер на ринок завезли першу партію нового урожаю гречки. Яка нова вартість? Читайте у матеріалі.

Влітку у соцмережах поширювали різні жартівливі меми щодо дорогої вартості гречаної крупи та прирівнювали її до червоної ікри. Попри жарти мешканці Пулинщини усе ж купували гречку, незважаючи на ціну. «У березні ми купили кілька пачок гречки по 40 гривень, – мовить пулинка Наталія. – Влітку ціна крупи уже була понад 60 грн. От тоді не часто могли дозволити придбати цей товар. Чекали нового урожаю гречки…».

У четвер, 8 вересня, на ринок привезли нову партію гречаної крупи. Покупці, дізнавшись про це, ставали у чергу, щоб придбати дешевшої гречки.

Пані Олена, яка часто приїздить у Пулини на базар із села щоб дешевше скупитися, розповідає: «У моїй родині дуже люблять гречку, особливо діти. Коли весною ця крупа почала сильно дорожчати і перетнула позначку у 60 гривень за 900 грам, то перестали купувати за такою ціною. Була приємно здивована, побачивши на базарі гречку нового урожаю, – каже сільська жінка. – Взяла пְְ’ять пачок по ціні 55 гривень за кожну. В інших наметах була крупа ще по старій ціні – 80 грн за 900-грамову упаковку».

У деяких магазинах Пулин вартість гречки теж змінилася і нині коштує 60 гривень за пачку.

У Житомирі гречку можна придбати по 43 грн/пачку.

You cannot copy content of this page