Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock20.02.2024
icon eye245
ЛЮДИ НОВИНИ

Ціна довіри: через шахраїв жінка втратила майже 20 тисяч гривень

Під час війни не зменшилася кількість випадків шахрайства. За інформацією Житомирського районного управління поліції, до правоохоронців звернулася жителька Пулинської громади з повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що нещодавно скористалася посиланням, яке надійшло їй у одному з месенджерів, для отримання грошової допомоги. На сайті вона вказала свій мобільний номер, який є контактним у банківському додатку.

Після цього жінці почали надходити смс-повідомлення про списання коштів з її рахунку. Тож через власну необачність потерпіла втратила понад 17 тисяч гривень.

Нині слідчі відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського райуправління розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, у межах якого встановлюють причетних до правопорушення осіб.

Поліцейські закликають громадян бути вкрай уважними під час надання інформації онлайн. Зокрема, зверніть увагу: назва чату у месенджері, або сайту, що схожа на офіційну, ще не свідчить про його справжність. Якщо ви перейшли на сторінку з оголошення у соціальній мережі чи за іншим стороннім посиланням, висока ймовірність, що ви спілкуєтеся з шахраями.

Під час оформлення електронних заяв та інших документів, пов’язаних із зазначенням особистої інформації, звертайте увагу, чи знаходитеся ви на офіційному та захищеному Інтернет-ресурсі (його адреса повинна починатися з https://, у деяких браузерах також стоїть піктограма «замок», «щит» тощо).

Інформацію про надання гуманітарної допомоги, у тому числі й грошової, пенсійних та соціальних виплат тощо можна дізнаватися на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/)

У разі сумнівів або підозр, що вас намагаються ошукати, порадьтеся з рідними або зателефонуйте до поліції. Будьте розсудливими та обережними!

You cannot copy content of this page