Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня

«Це був для мене великий сюрприз, бо тут – усі Герої!»: на передовій побував Президент і вручив військову відзнаку захиснику із Пулинської громади

Наш край пишається відважними захисниками, які боронять незалежність рідної країни та успішно служать у лавах ЗСУ. Ще більше гордості та радості земляки відчувають від звісток про нагородження Героїв військовими відзнаками. І от нещодавно на Донеччину завітав Президент України Володимир Зеленський та вручив нагороди кільком воїнам. І серед них найпершим орден «За мужність ІІІ ступеня» отримав 30-річний солдат Денис Ткачук, рідні якого живуть у селі Івановичі.

Наш журналіст дізнався про військову службу молодого Героя на передовій, почесні нагороди, поранення та зустріч із Президентом. А ще хоробрий воїн розповів журналісту медіацентру «Вісті» про свою найзаповітнішу мрію у житті.

Очільниця Івановицького старостинського округу Людмила Черниш розповіла, що Денис Ткачук приписаний у їхньому селі, хоча фактично мешкав у Житомирі.

– В Івановичах живуть його бабуся і дідусь, які дуже люблять онука, – каже Людмила Йосипівна. – Денис до війни часто бував у селі. А потім став на захист рідної країни від окупантів.

– Дивилися марафон «Єдині новини» і аж раптом побачили по телевізору нашого онука, який отримує нагороду від Президента, – радісно мовлять 76-річна Раїса Денисівна та 81-річний Яків Якович Рапцуни. – Були приємно здивовані такій новині. Подзвонили до Дениса і привітали з відзнакою.

Рідні воїна розповіли, що перед новим роком їхній онук отримав почесну нагороду «Золотий хрест» від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

– До мами часто телефонує командир Дениса та нахвалює його за гарну службу. Говорить, що син – супервоїн, який заміняє на передовій 20 бійців, – говорить Раїса Денисівна. – Наш онук за час служби потрапляв під кілька серйозних обстрілів, мав поранення та лікувався у шпиталях. Але повертався у стрій, до побратимів…

1 січня в Авдіївку на Донеччину приїхав Президент України Володимир Зеленський. Саме там у бліндажах відбулося нагородження найкращих воїнів. І Денис Ткачук був першим, хто отримав із рук очільника держави нову військову відзнаку.

– Не очікував, що наш Президент приїде в Авдіївку, – ділиться враженнями Денис Ткачук, спілкуючись з «Вістями» у телефонному режимі. – Було дуже приємно, що Володимир Зеленський приїхав і привітав нас на передовій з Новим роком. Не думав про отримання нагороди від Президента. Це був для мене великий сюрприз, бо тут – усі Герої! Ми, воїни, бережемо один одного, адже на нульовці – запеклі бої, виконуємо зачистку території, відбиваємо позиції та закріплюємося.

2 січня хоробрий захисник із села Івановичі на передовій у бойових умовах відзначив своє 30-річчя.

– Мій ювілейний день народження розпочався з того, що на пів п’яту годину ранку ми вирушили у черговий бій з окупантами, – розповідає Денис Ткачук. – У мене поцілили з 60-го калібру прямо під ноги. Зазнав серйозних поранень та ледве живим доповз до нашої позиції.

Дорогою до лікарні Денис переживав за побратимів і розповідав, як слід відбивати ворожий наступ і закріпляти позиції. Невдовзі воїн опинився у Криворізькому шпиталі.

Хоробрий захисник під час інтерв’ю також повідав, що до війни працював у Житомирі на різних виробничих заводах і захоплювався спортом, зокрема займався футболом, стріт-воркаутом і паркуром.

У 2015 році Денис Ткачук добровольцем став на захист України: був у самообороні 22 сотні правого сектору  (ДУК 5 окрема) та служив в Одесі. Нині захисник є солдатом 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка і з березня 2023 року бере активну участь у боях на Донбасі.

– Мені уже 30. Я – воїн. І досі не одружений та прагну зустріти ту, з якою поєднаю свою долю, – зазначає Денис Ткачук. – Мрію мати спокійне щасливе життя зі своєю коханою у вільній країні.

Денис Войтенко, журналіст медіацентру “Вісті”

Фото надав Денис Ткачук

You cannot copy content of this page