Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 29 квітня
icon clock11.07.2023
icon eye3232
ВІДЕО ЛЮДИ НОВИНИ

Чорний понеділок: у Курненській та Пулинській громадах прощалися з молодими воїнами, які загинули на Донбасі

Другий тиждень липня у нашому краї розпочався зі скорботних подій. 10 липня одразу у двох громадах відбулося прощання з Героями, які нещодавно загинули на передовій. Олексій Вольський із Старої Рудні та Сергій Боярчук – молоді земляки, були справжніми патріотами та віддали за мирне майбутнє України найцінніше – свої життя…

Ранок у невеличкому селі Стара Рудня Курненської громади розпочався зі сліз рідних, друзів, односельців та побратимів. На подвір’ї багатодітної родини Вольських біля труни 22-річного Героя десятки людей оплакували його смерть.

– Олексій Вольський був надзвичайно добрим хлопцем і великим патріотом, – розповідає очільник Теньківського старостинського округу Юрій Підкаура. – До початку повномасштабного вторгнення мав досвід військової служби в армії. А коли сталися страшні події 24 лютого 2022 року, то найпершим прийшов і до нас та виявив бажання йти захищати Україну від ворога. І 27 лютого вирушив на війну. Був старшим навідником 5 роти 2 механізованого батальйону в/ч А №4773. Загинув 26 червня 2023 року поблизу населеного пункту Рівнопіль Волноваського району Донецької області.

Велике прощання із загиблим воїном відбулося на цвинтарі у селі Зелена Діброва. Саме тут ксьондзи місцевого храму молилися за упокій душі молодого Героя. Співчуття рідним висловили голова Курненської сільської ради Леонід Корзун та староста Юрій Підкаура.

– У цю гірку мить поділяємо горе Вашої сім’ї та разом із Вами схиляємо голови в глибокій скорботі, – мовив Леонід Корзун у своєму зверненні до батьків, братів, сестер та усіх рідних. – Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!

– Низький уклін батькам за виховання такого сина! – сказав Юрій Підкаура. Після чого військовий вручив рідним синьо-жовтий прапор, якому до останнього подиху був вірним молодий воїн Олексій Вольський.

10 липня також у скорботі були жителі села Сколобів Пулинської громади. Тут прощалися з 34-річним Сергієм Боярчуком. Біля оселі зібралися безліч односельців, щоб вшанувати пам’ять земляка, який загинув на війні.

Про Сергія Боярчука місцеві жителі розповідають лише найкраще.

– Досі нам важко повірити, що Сергій загинув, – кажуть сколобівці.

– Сергій був чоловіком із великої літери, який дбав про свою родину та прагнув захистити тих, кого любив, – батьків, сестричку, сина, друзів та усіх українців, – розповідає очільник військової установи у смт Пулини Олександр Варивода. – Молодий воїн весною 2023 року повернувся із-за кордону та мав бажання стати на захист України. Тому 25 квітня був мобілізований до війська та потрапив до гранатометного відділення взводу вогневої підтримки  першої аеромобільної роти в/ч А №0641. Загинув 4 липня внаслідок мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Білогорівка на Донбасі.

Основна частина прощання з військовими почестями відбулася на кладовищі у смт Пулини. Рідним співчували голова Пулинської селищної ради Олександр Гаврилюк, староста Станіслав Климчук, очільник церкви ЄХБ у селі Сколобів Іван Прокопчук, настоятелі храмів ПЦУ Олександр Могила та Сергій Янчук.

– Пулинська селищна рада та уся громада розділяє страшний біль і невимовне горе, котре пронизує душі рідних і близьких, – мовив Олександр Гаврилюк. – Світлий спомин про вірного сина України Сергія Боярчука залишиться у серцях усіх, хто його знав, любив, поважав… Нехай Господь прийме воїна у свої обійми, втамує біль і заповнить порожнечу гіркої втрати у серцях родини і близьких… Світла і вічна пам’ять Герою!

 

You cannot copy content of this page