Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 28 квітня

Благодійний захід «Добре серце» об’єднав громаду на підтримку воїнів-земляків

Суботнього дня, 25 березня, у селищному парку пройшов благодійний захід «Добре серце». Патріотичне свято відбулося за сприяння Ведучих На Вашому Святі. І хоч цього дня була дощова погода, це не налякало юних жителів громади та їх батьків, котрі мали непереборне бажання допомогти нашим ЗСУ.

До ініціативи пулинських ведучих-волонтерок – Олесі Габриадзе та Вікторії Іщенко – долучилися місцеві підприємці, майстрині, кондитерки, Житомирські аніматори та гості з Луганщини, які працюють у нашій області, адже війна не має права красти дитинство у маленьких українців. Спільними зусиллями гостей заходу та усіх небайдужих для воїнів-земляків зібрали 38 251 грн, для круглої суми Ведучі доклали від себе ще 749 гривень. Наша журналістка теж відвідала захід «Добре серце» та поспілкувалася з його учасниками та організаторками.

Вражала насичена програма заходу, а також різноманіття патріотичних смаколиків та виробів місцевих майстринь. Діти брали участь у майстер-класах з виготовлення смачних солодощів від Лариси Дехтярук та Юлії Топчинської. Усі охочі розписували шопери (еко-сумки), українські сувенірні іграшки та янголят-охоронців для військових разом із гостями з області, спеціалістами центру «Лелека».

Юні художниці заробляли кошти для військових своїм талантом – наносили діткам патріотичний аквагрим. Попитом маленьких відвідувачів користувалися яскраві гелеві кульки від Яни Павлушиної та різні фігурки з кульок від Людмили Кульбовської. На згадку відвідувачі купували авторські патріотичні сувеніри та іграшки від Сергія Лебедя та Ірини Кравченко. Очі розбігалися від різноманіття солодощів від талановитих майстринь-кондитерок Лариси Дехтярук, Наталії Опанащук, Томи Туровської, Юлії Топчинської.

У перервах між рухливими іграми з дитячими аніматорами зі студії «Бада Бум» та участю у Шоу мильних бульбашок діти смакували випічкою, хот-догами та солодкими напоями від родини Войтенків, а дорослі насолоджувалися глінтвейном від сім’ї Липків. Родзинкою заходу стала патріотична фото-зона. Її дизайн розробили організаторки заходу, а втілити задум у життя допомогли Сергій Лебедь та Катерина Кузьменко. А ще Ведучі На Вашому Святі провели призову лотерею для дітей та дорослих.

Оплесками та радісними вигуками діти зустрічали фаворита  українців – пса Патрона. Разом з улюбленим героєм усі із задоволенням танцювали під сучасні українські хіти і не хотіли відпускати суперового песика зі сцени.

Свято вийшло цікавим та масштабним. Про те, що надихнуло та як проходила підготовка, – нам розповіли самі організаторки заходу Вікторія та Олеся:

– У такий складний час кожен має робити все, що в його силах, для наших хлопців, які боронять Україну від російського агресора. Дуже хотілось допомогти. Також знаємо, що люди за рік війни вже втомились просто донатити. Тому ми ініціювали наш благодійний захід «Добре серце», щоб ніякі вороги не змогли позбавити дітей щасливого дитинства та для дорослих, щоб у кожного була ще одна можливість допомогти ЗСУ.

Хоч ми провели вже багато свят, підготувати такий масштабний захід було непросто, адже маємо ще основну роботу. Найперше ми отримали дозвіл на проведення свята від селищного голови Олександра Гаврилюка і взялися до роботи. Готувались 3 тижні – кожного дня зустрічались і обговорювали все до найменших дрібниць. Коли до однієї з нас приходила нова ідея, ми зідзвонювались і пізно ввечері, і навіть вночі.

Потрібно було знайти розваги, які зацікавлять дітей, людей, які погодилися б співпрацювати з нами на добровільній основі або зробили б нам знижки за свої послуги. Багато хто погоджувався і підтримував, були й ті, хто відмовляв. Ми задіяли усіх рідних та друзів, вклали власні кошти на підготовку, оплату та підвіз учасників з Житомира.

В останні дні у нас виникали серйозні форс-мажори, деякі аніматори почали відмовлятись, – розповідають ведучі. – І коли надії було мало, ми випадково знайшли хлопців, які під нас підкоригували свої плани, приїхали у Пулини та виступили абсолютно безкоштовно.

Організаторки також розповіли, що дощ лише трішки скоротив програму, але все задумане вдалося, адже люди об’єдналися зарази спільної мети – підтримати воїнів-земляків:

– Щиро вдячні кожному, хто був з нами, співпрацював і допомагав у проведенні. Це більше 30 людей! Не менше дякуємо усім, хто знайшов час і прийшов до нас, щоб разом наближати Перемогу!

Відразу після завершення заходу діти почали запитувати, чи буде у Пулинах знову таке свято. Про це ми дізналися у наших Ведучих: «Скажемо чесно – це було дуже важко. Але щасливі посмішки дітей та вдячні слова дорослих того вартували. Ми любимо свою роботу і завжди готові попрацювати, щоб допомогти ЗСУ та Батьківщині!»

 

 

You cannot copy content of this page