Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock13.12.2022
icon eye423
ЛЮДИ НОВИНИ

Благодійна творчість: артисти-аматори Пулинської громади під час концертів зібрали для військових понад 40 тисяч гривень!

Пулинська громада регулярно допомагає воїнам-землякам. До Дня Збройних Сил України у Будинках культури та сільських клубах відбулися благодійні концерти на підтримку військовослужбовців. Скільки зібрали коштів для потреб Захисників і Захисниць України – читайте далі.

Першими марафон благодійної творчості розпочали Івановицькі артисти-аматори. Другого грудня у селі відбувся концерт, який організували директорка місцевого Будинку культури Тетяна Кравчук і вокальний колектив «Вербиченька» (художній керівник Галина Супрунчук). Присутні глядачі мали унікальну нагоду насолодитися цікавими і креативними виступами талановитих односельців, послухати незабутні автентичні пісні, поринути у світ пророчої української поезії та переглянути імпровізовані міні-вистави. Під час благодійного заходу вдалося зібрати на потреби військових 2006 грн.

У селі Новий Завод провели благодійний тематичний захід «Дай, Боже, сили нашим Захисникам». Завдяки спільним зусиллям директорки Будинку культури Наталії Журавської та креативної молоді вдалося зробити маленький вклад у спільну перемогу – зібрали 850 грн на допомогу Збройним Силам України.

Третього грудня у Пулинах під час великого благодійного концерту «Ми разом! Ми – єдині!», організованого за сприяння хореографічного колективу «Сузір’я» КЗ «Пулинська мистецька школа» Пулинської селищної ради (художня керівниця Олена Оріховська), вдалося зібрати 11807 грн на підтримку ЗСУ та воїнів-земляків.

Танцювальними, співочими, поетичними дарунками присутніх дивували незрівнянні танцівниці хореографічного колективу «Сузір’я», а також Юлія Кондратенко, Володимир Чернецький, Роман Шостак, Борис та Андрій Оріховські та енергійний вокально-інструментальний гурт «Молодість» («Друга Молодість»).

Також до присутніх звернувся Пулинський селищний голова Олександр Гаврилюк зі словами щирої вдячності кожному, хто у цей день і протягом усього періоду війни допомагає нашим військовим, котрі неодмінно здобудуть перемогу для нашої незламної країни.

Аматори сіл Ялинівка, Стара Олександрівка та Юлянівка на чолі з директорками закладів культури Світланою Черниш і Станіславою Цаплінською також організували та провели незабутню творчу подію, яка об’єднала дорослих і малих мешканців старостинського округу, подарувала незабутній настрій і приємні емоції.

У рамках благодійного концерту на підтримку ЗСУ вдалося зібрати 8450 гривень.

Четвертого грудня у приміщенні Зеленополянського Будинку культури відбувся спільний благодійний тематичний захід до Дня Збройних сил України. Завдяки спільним зусиллям директорки Будинку культури Валентини Кайданюк, завідувачки СК Валентини Опанащук, аматорів із Зеленої Поляни та Нарцизівки, а також усіх мешканців старостинського округу, які доєдналася до цієї події, зібрали 1500 гривень.

До марафону благодійних концертів у Пулинській громаді доєдналися також і аматори Корчівського клубу (завклуб Михайло Виговський) та провели захід «Ми – єдині, ми – непереможні». У рамках події до благодійної скриньки вдалося зібрати 5371 гривень.

Благодійний концерт провели у сільському клубі Ягодинки. У теплій домашній атмосфері співали і говорили про Україну, про її незламних Захисників і Захисниць, про воїнів, які, на жаль, доєдналися до Небесного війська.

Переповнювали подих і підкочували сльози журливі слова пісні «Журавлі» у виконанні жіночого вокального дуету Центру культури і дозвілля.

У рамках благодійного концерту за участю аматорів сіл Буряківка та Ягодинка і за сприяння завідуючої Ягодинським сільським клубом Зої Бондарчук та завідуючої Буряківським сільським клубом Наталії Антоненко вдалося до благодійної скриньки зібрати 1705 грн.

Свідомі та небайдужі мешканці Кошелівського старостинського округу зібралися у сільському клубі Сколобова, щоб стати частиною благодійної події, пірнути у атмосферу патріотичної пісні, українських узорів і колоритної мови та зробити свій внесок у спільну Перемогу.

У рамках заходу за сприяння директора Кошелівського сільського Будинку культури Ірини Сорокіної, завідуючої Сколобівським сільським клубом Тетяни Войтенко, за участю аматорів Кошелівського старостинського округу та усіх, хто виявив бажання допомогти ЗСУ, зібрали 1250 грн.

5 грудня марафон благодійних концертів продовжився у селі Чернявка. Через те, що напередодні ворог вкотре намагався залишити нас без світла і тепла, тому захід, присвячений Дню Збройних Сил України дорослі і діти провели у сховищі під свічки та ліхтарики.

Тішили присутніх патріотичною піснею, віршем до глибини душі та щирим українським словом.

У рамках благодійного концерту, організованого за сприяння директорки Будинку культури Лариси Зозулі та активних мешканців села, вдалося зібрати 1010 грн.

500 грн до благодійного кошика для наших Збройних Сил додали аматори Веснянського сільського клубу. Захід організовано директоркою сільського клубу Людмилою Ілючок за сприяння активної патріотично налаштованої молоді.

За сприяння директорки Пулиногутського Будинку культури Валентини Панченко, талановитої молоді старостинського округу та усіх, хто прийшов своїм посильним вкладом підтримати наших військослужбовців, вдалося зібрати 2565 грн, які будуть спрямовані на підтримку Захисників і Захисниць України. Благодійний концерт через масовану атаку рашистів довелося проводити в умовах відключення світла, та це не стало перепоною для загальної по-сімейному душевної атмосфери.

В Очеретянському Будунку культури відбувся благодійний концерт, присвячений Дню Збройних Сил України. Завдяки спільним зусиллям директорки Очеретянського Будинку культури Алли Терещенко, очільниці Яснополянського Будинку культури Інни Войцехівської, вокального жіночого колективу «Калинонька», аматорів Очеретянського старостинського округу, небайдужих мешканців сіл Ясна Поляна та Очеретянка вдалося зібрати 11 161 грн.

У рамках благодійного заходу присутні мали гарну нагоду насолодитися милозвучними українськими піснями, наповненими патріотичних мотивів, поринути у світ кришталевої української поезії та відчути себе частиною великої і єдиної української сім’ї, котра непорушним щитом стоїть на варті законності і правди.

Усього за сприяння Будинків культури і сільських клубів та небайдужих мешканців Пулинської громади вдалося зібрати 41 368 грн.

Усі кошти були перераховані на офіційний рахунок для збору коштів та будуть використані для потреб наших земляків, які перебувають на передовій.

Пулинська селищна рада висловлює щиру вдячність за активну громадянську позицію, патріотизм, турботу та співпрацю, а також за талант, збереження, примноження і популяризацію української культури та традицій директорам Будинків культури, завідуючим сільських клубів, аматорам старостинських округів, дорослим і дітям, які не словом, а ділом долучилися до допомоги українській армії.

Окрема подяка – настоятелю та прихожанам церкви у с. Корчівка, які пожертвували 5000 грн на підтримку ЗСУ.

You cannot copy content of this page