Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 7 вересня
icon clock26.07.2024
icon eye156
ЛЮДИ НОВИНИ

Благодійна ейфорія на усе літо: чим запам’ятався для пулинців і гостей селища VII Лавандовий фестиваль

Нещодавно у Пулинах відбувся VII щорічний Лавандовий фестиваль. Його організатори підготували для відвідувачів неймовірно-пейзажні фотолокації, численні майстер-класи та насичену концертну програму. Подробиці – у матеріалі.

Сьомий рік поспіль громадська організація «Пулинський громадський центр» проводить у селищі унікальну та найбажанішу подію літа – лавандовий фестиваль, який на кілька годин об’єднав земляків і занурив у приємний світ благодійності.

– Пулинський громадський центр вже 15 років проводить програми для дітей та молоді. Активною є співпраця з Пулинським ліцеєм, Школою мистецтв, громадськими організаціями та волонтерами. Спільними зусиллями нам вдалося підготувати нинішній сьомий щорічний лавандовий фестиваль, – зазначає голова правління благодійного фонду «Місія самарян в Україні» та ГО «Пулинський громадський центр» Надія Сірик. – Наш фонд понад 30 років займається просвітницькою роботою для дітей, молоді, активних членів громади, а також опікується літніми людьми та іншими, хто опинився у складних життєвих обставинах. Із початком повномасштабної війни роботи у фонді додалося. Допомога спрямовується на підтримку внутрішньо-переміщених осіб та воїнів-земляків і ЗСУ. Крім матеріальної та фінансової підтримки, фахівці фонду проводять групи психологічної підтримки та індивідуальні консультації. Тож запрошуємо у наш світ благодійності, адже усі зібрані кошти під час фестивалю будуть використані на реалізацію волонтерських ініціатив і потреб фонду.

Відвідувачів чекали майстер-класи з розпису свічок, подарункових пакетів, створення букетів із сухоцвітів і лавандових аромапаличок. Особливим було навчання з плетіння маскувальних сіток. Ці навички демонстрували учасниці Пулинського волонтерського осередку.

Під час фестивалю бажаючі отримали за донат книгу поезій пулинки Ольги Бортнікової «Життя vs війна», яка нещодавно здобула перемогу в конкурсі «Краща книга року-2024» в номінації «Поезія року». До видання увійшов 41 вірш поетеси, написаний під час повномасштабної війни.

Насиченою була і концертна програма фестивалю, яку вели Ведучі на вашому святі Олеся Габриадзе та Вікторія Іщенко. На сцені виступали Роман Шостак, Стефанія Осіпчук, Ірина Ковальчук, Анна Врублевська, Вероніка Бродовська, Марія Виговська, Катерина Римарева, Дарина Рибчинська, хореографічні колективи «Сузір’я» (керівниця Олена Оріховська), «Грація» (керівниця Христина Черниш). Позитивні емоції глядачі отримали від гри на скрипці запрошеного спеціального гостя – артиста Національного обрядового оркестру «Родослав» Даниїла Целіха.

Під час фестивалю відбувся показовий виступ тренування зі степ-аеробіки студії «Фітнес Пулини» під керівництвом Катерини Осіпчук. Також були розваги для діток від команди Освітнього центру «Lumos».

– Дякуємо волонтерам та гостям 7-го Лавандовго фестивалю, які попри шалену спеку зробили недільний вечір затишним та атмосферним, – зазначає Надія Сірик. – Завдяки благодійним внескам під час фестивалю зібрали 70 754 грн. З цією суми 6600 грн перерахували на купівлю матеріалів для виготовлення маскувальних сіток у Пулинський волонтерський осередок, 50 тис. грн направили на підтримку програми «Будинок для вдів», 14 154 грн буде використано на матеріали в таборах для місцевих дітей та підлітків. Дякуємо усім учасникам та учасницям фестивалю, що підтримуєте і надихаєте робити більше!

Денис Войтенко

You cannot copy content of this page