Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 19 березня
icon clock07.09.2022
icon eye823
НОВИНИ

«Бачила справжню чупакабру»: жителька села почула крики переляканих курей, вибігла на подвір′я та вгледіла страшного звіра

У вівторок, 6 вересня, до нашого журналіста зателефонувала жінка із села, яке знаходиться неподалік Пулин, і перше, що сказала: «Я бачила справжню чупакабру!». Потім співрозмовниця розповіла про ситуацію, що сталася вранці.

– У своєму будинку займалася хатніми справами. Аж раптом почула крик переляканих курей, вибігла на подвір′я і побачила страшного звіра, – спантеличено говорить співрозмовниця. – У цей момент уся птиця повтікала та поховалася у різні місця на обійсті, а тварина, вгледівши мене, чкурнула під хвіртку та побігла до сусіда у город.

Жінка встигла добре розгледіти дивного звіра. Він був без шерсті, лисий, наче канадський сфінкс, мав дуже довгого хвоста. Сама тварина не була схожа ні на собаку, ні на лисицю.

– І вже кілька днів поспіль у мене безслідно зникають великі бройлери, які знаходяться на обійсті, – каже далі жінка. – Тепер знаю хто може їх красти. Буду просити чоловіка поставити якусь пастку.

Так виглядає “лисий” кіт – канадський сфінкс

Схожу історію журналісту по телефону розповів чоловік, який живе у тому ж селі. Того ж дня у господарство теж навідалось щось страшне.

– Моя дружина близько шостої години ранку пішла доїти корову, – мовить чоловік. – Через кілька хвилин на дворі почала галасувати уся свійська птиця і бігти стрімголов у хлів навипередки. Коли жінка вийшла на подвір′я, то нічого не побачила. Згодом того ж дня виявили зникнення трьох качок. Щось почало полювати на птицю. А перед цим, десь тиждень тому, знайшли у городі тіло молодої курки без явних ушкоджень. Чому птах загинув – ми не змогли з′ясувати. Може й справді у наших місцях з′явилася чупакабра. А раптом люди кажуть правду…

Чупакаброю називають фантастичну тварину, якій приписують вбивства кіз, кролів та іншої свійської живності через знекровлення. Достовірних відомостей про існування чупакабри немає, однак медіа періодично поширюють свідчення людей, які нібито бачили чупакабру, що надходять з різних регіонів світу. Доволі часто новинами про чупакабр рясніють і новини українських інформаційних агенцій.

Назва походить з іспанської: chupar – «смоктати», cabra – «коза», тобто «козячий вампір» або «той, що ссе козячу кров».

Перші згадки про чупакабру з’явилися на північно-східних Карибських островах у Пуерто-Ріко 1975-го року, коли на одній із ферм за одну ніч загадковим чином загинули всі кури, в яких не залишилося ні краплі крові. Вважається, що чупакабра полює вночі і нападає на свійських тварин, висмоктує кров і зникає.

You cannot copy content of this page