Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Неділя, 28 квітня

Андріївські ліцеїсти надонатили на міні-генератора

У нашому краї одними з найактивніших волонтерів є діти. Щоб допомогти захисникам, учні проводять концерти та влаштовують ярмарки, а всі виручені кошти передають ЗСУ. Нещодавно учні Андріївського ліцею разом з педагогами та батьками провели благодійний захід, на якому зібрали 13000 гривень. Що придбали за цю суму та як воїни подякували колективу навчального закладу читайте далі.

– У нашому ліцеї благодійна ярмарка на потреби ЗСУ проходила у три етапи. Діти принесли багато смаколиків та виробів, які ми продавали два дні. Також наші учні проявили креатив і принесли свої малюнки, вишивки, розсаду квітів. Дехто заробляв кошти на ЗСУ своєю творчістю, – розповідає нашій журналістці директорка Андріївського ліцею Ірина Черниш. – Учениця 4 класу Вікторія Трохимова, родина якої переїхала в Андріївку з-під Києва, виконувала композиції на баяні. Тато дівчинки нині боронить Україну. Вікторія збирала кошти у капелюх поруч стояла табличка «Граю за донат».

Щоб віддячити дітям за старанність педагоги ліцею через тиждень теж долучилися до благодійної справи: «Щоб подякувати дітям та зробити свій внесок для допомоги ЗСУ, вчителі принесли випічку, наготували вареників та дерунів, спекли піци. Діти з радістю купували домашні смаколики», – розповіла Ірина Миколаївна.

Усі зібрані кошти передали депутату Курненської сільської ради від Андріївського старостату Олексію Регуну та очільниці громадської організації Ірині Ковальчук. Саме вони, дізнавшись потреби воїнів, займалися закупкою міні-генератора. Прилад вручили захиснику з Улашанівки. Воїн якраз був у короткій відпустці і зміг відвідати ярмарку, щоб підтримати діток.

За корисний дивайс учням та педагогічному колективу Андріївського ліцею передали подяку від імені особового складу ракетно-зенітного взводу 81 бригади ДШБ України. «Цей генератор надасть мобільний струм для підзарядки наших ґаджетів та рації, – каже військовослужбовець Віталій. – Бійцям потрібно і світло мати, і взагалі потрібна підтримка будь-яка, не лише генератори. Дякуємо, що маємо таку підтримку!»

– Було дуже приємно отримати подяку від військових, адже наш колектив долучається до благодійних зборів, що проводяться у громаді. Воїнам з нашого старостату ми передавали домашні смаколики, засоби гігієни, енергетичні батончики та теплі шкарпетки. А ще ми дуже вболіваємо за наших захисників і якнайшвидше чекаємо їх усіх додому з Перемогою! – мовила Ірина Черниш.

 

You cannot copy content of this page