Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Субота, 27 квітня
icon clock26.04.2023
icon eye190
ВІДЕО НОВИНИ

Аграрії – у відчаї: через дощі підтоплені тисячі гектарів землі, що унеможливлює початок посівної кампанії

Нинішня весна – справжнє випробування для аграріїв Пулинського краю. Через значні тривалі опади у воді опинилися тисячі гектарів земельних ділянок, на яких планували сіяти зернові і технічні культури. Про найважчу посівну кампанію – читайте далі.

– Погода наче знущається з аграріїв, – зазначає головний агроном СТОВ «Надія ВП» Андрій Глібко. – Минулої осені посівна кампанія озимих культур зірвалася через значні опади, які тривали понад місяць і ми не встигли вчасно почати і завершити молотьбу сої. Тому не змогли посіяти пшеницю та ячмінь.

Нинішня весна копіює погоду осені – рясні тривалі дощі, які заважають обробляти землю.

– Скільки працюю в аграрній сфері такої дощової весняної погоди ще не було, – мовить агроном. – Маємо понад 3000 гектарів земельних ділянок. За сприятливих погодних умов мали почати сівбу 25 квітня. Але подивіться що зараз робиться на полях: усе підтоплено, суцільні озера, техніка не може працювати.

– Кілька днів було без опадів і на легких піщаних ґрунтах біля Ягодинки ми змогли почати дискувати поля, – мовить далі Андрій Глібко. – Планували цієї весни посіяти по 1000 га квасолі і соняшнику і 1600 га сої. Але реалізація задуманого залежить від погоди. Якщо буде сухо і сонячно, то вода спаде приблизно через тиждень і можна активно вирушати у поля. А якщо опади триватимуть, то доведеться сіяти тільки пізні культури.

Агроном уточнює, якщо до 10 травня погода не зміниться і дощитиме, то соняшник сіяти не будуть.

You cannot copy content of this page