Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня

У Курненській громаді реалізовують масштабний соціальний проєкт

Залучившись підтримкою Фонду міжнародної солідарності, у кінці серпня Курненська громада почала реалізовувати проєкт щодо створення сучасного простору для вразливих верств населення. Наразі тривають ремонтні роботи у приміщенні Курненського будинку культури, де вже у листопаді відбудуться перші заходи у новоствореному Соціокультурному центрі. Які послуги та можливості стануть доступними жителям громади, читайте далі.

Мета проєкту – облаштувати майданчик для спілкування жителів усієї громади. А тому нині активно працюємо над створенням мобільного та функціонального Соціокультурного центру, – розповідає очільник Курненської громади Леонід Корзун. – Для цього велику залу Будинку культури площею 120 м² розподілимо на зони з мобільними перегородками. Плануємо створити кімнату психологічного розвантаження, облаштувати ветеранську кімнату, кухню, швейну майстерню, а для молоді – простір для покращення медіаграмотності з комп’ютерами та Інтернетом.

Проєкт передбачає, що Соціокультурний центр діятиме, як відділення КЗ «Центр надання соціальних послуг». За роботу центру відповідатиме завідуючий. Також щотижня тут працюватиме практикуючий психолог з Житомира, адже є запити від населення, як покращити психологічну стійкість. У перспективі планується залучити державну субвенцію на введення ще двох штатних одиниць – соціальних працівників.

Наразі йдуть активні ремонтні роботи, адже новітній простір має відповідати міжнародним стандартам. Його облаштовують, дотримуючись принципів безбар’єрності. Для комфорту передбачено встановлення внутрішніх вбиралень. Кімната для психологічного розвантаження матиме сучасне масажне крісло, сухий басейн, затемнення та музичний супровід. Для людей поважного віку планують закупити комфортні дивани та великий телевізор. На реалізацію проєкту Фонд міжнародної солідарності надав 849 тисяч 295 гривень. Ще 220 тисяч гривень виділили з бюджету Курненської сільської ради.

– Проаналізувавши запити жителів громади, наповнюємо простір, який буде працювати для людей. На листопад запланували 14 зустрічей, адже є можливість проводити по 4 різнопланові заходи за раз, – зазначає координаторка проєкту Світлана Боковенко. – Це будуть різноманітні майстер-класи, ігри для дітей, зустрічі з цікавими людьми, навчання, мистецькі майстерні. Особливу увагу приділятимемо вразливим категоріям: ветеранам та їхнім родинам, людям старшого віку, ВПО, людям з інвалідністю, молоді.

На початку грудня представники Фонду міжнародної солідарності завітають у Курненську громаду з моніторинговим візитом. До того моменту ініціатори змін у громаді очікують на перші результати, адже проєкт покликаний допомагати громадянам розвиватися та досягати поставлених цілей. Також Соціокультурний центр сприятиме розвитку культури, освіти та медицини громади.

Марія Мосійчук

 

You cannot copy content of this page