Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня
icon clock15.10.2024
icon eye407
ЛЮДИ НОВИНИ

З вірою у Бога, з добром до ближніх: ювілейну дату відзначає отець Сергій Янчук

На жовто-багряному календарі барвистої пори – 15 жовтня. Саме у середині осені свою ювілейну дату – 60 років – зустрічає очільник Пулинського благочиння Житомирсько-Овруцької єпархії, настоятель пулинського храму Святого Миколая, гарний сім’янин, прекрасна людина та завзятий спортсмен, отець Сергій Янчук.

Отець Сергій – родом з Рівненщини. Приїхав до Пулин молодим священником, коли йому було 35 років. Нелегкі часи випали на його долю, адже служіння ПЦУ – це важкий, а часом і тернистий шлях, який він проходить гідно. За ПЦУ наш настоятель стоїть словом та ділом, крокує вперед, не зупиняючись, долаючи усі перешкоди і випробування. Він закладав фундамент та зводив стіни Свято-Миколаївського храму у Пулинах. Нині за підтримки вірян оздоблює церкву художнім розписом.

Сергій Янчук – виходець із родини священників. Двоє його братів теж священнослужителі. У 2014 році брат Володимир став капеланом. Батьківський шлях також обрав син пулинського священнослужителя. Нині Володимир Янчук – священник у громаді Новоград-Волинського району, де попри молоді роки вже має повагу серед людей.

Велика духовність закладена у родині отця Сергія, яку він передає і нам, прихожанам церкви. Всі проповіді, притчі слухаємо уважно, з цікавістю і пізнанням всіх біблійних та історичних фактів. Як вчитель готується до уроків, так і наш священник підготовлено проводить службу Божу, за що ми йому дуже вдячні.

Ювіляр – мудра, добра і проста людина, дбайливий та люблячий чоловік і батько, найкращий дідусь для онуків. Усім, хто звертається до священнослужителя за допомогою, він знаходить слова втіхи та дає мудрі поради. А головне, що отця Сергія поважають люди. Окрім служіння у своїй пастві, священник проводить служби у релігійних громадах, які відмовилися від московської церкви і перейшли до ПЦУ.

Окрім служіння Богу, Сергій Янчук – патріот та волонтер, адже не стоїть осторонь, а допомагає воїнам молитвами. Священник передає гостинці військовим на передову, проводить благодійні збори. На жаль, саме отцю Сергію випала нелегка доля проводжати синів України в останню земну дорогу…

Часто жителі пулинської громади звертаються до отця Сергія не лише з духовними проблемами. Він уміло зрізає аварійні дерева, допомагає в упорядкуванні кладовищ та пам’ятників. З радістю Сергій Янчук дає поради, як доглядати за бджолами, адже має свою пасіку. Він і сам, як та бджілка, котра не може без роботи. Ще з молодості отець Сергій займається спортом та грає за пулинську волейбольну команду.

Дорогий наш ювіляре! Хоч роки біжать, над вами вони безсилі. Ви – бадьорі та молоді душею, життєрадісні та позитивно налаштовані. За всі ваші чудові якості ми вас цінуємо, поважаємо та підтримуємо. Многая літа під світлим, мирним, українським небом!

Надія Тесля,

від імені прихожан пулинського храму Святого Миколая.

 

Від редакції: колектив «Вістей» приєднується до привітань на адресу ювіляра. Вдячні за духовну підтримку, ваше добре серце, волонтерські ініціативи, розуміння важливості незалежної української преси та збереження літописних традицій рідного краю! Будьте дужі, здорові, молоді душею! Нехай всі ваші справи і починання неодмінно увінчаються успіхом. А ваші земні дні будуть сповнені радості, добра і благополуччя!

You cannot copy content of this page