Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня

«Музика – це частина мене»: вихованців Пулинської мистецької школи навчає талановитий скрипаль

До Міжнародного дня музики, що відзначається 1 жовтня, хочемо розповісти нашим читачам про талановитого скрипаля Назарія Кутишенка. Музикант поповнив творчий колектив Пулинської мистецької школи у лютому 2024 року. Лише за кілька місяців йому вдалося майже неможливе – привити любов вихованців до теоретичних дисциплін, щоб глибше розуміти музику. Про творчий шлях Назарія Кутишенка, читайте далі.

Назарій Кутишенко навчається у Києві на 4-му курсі Донецької державної музичної академії ім. С. Прокоф’єва (донецька консерваторія) за спеціальністю інструментальне виконавство. Кожні вихідні він поспішає до Пулин, адже тут на нього чекають учні, щоб вивчати теоретичні дисципліни «музичну грамоту», «практичне музикування», «сольфеджіо» та «музичну літературу».

– У Пулинській мистецькій школі легко працювати, тут дружній колектив та творча атмосфера. Є хороші інструменти, щоб тренувати слух, та необхідна для занять апаратура. Бути викладачем мені подобається, адже на уроки приходять діти, які люблять музику. Звичайно, теоретичні дисципліни – це далеко не улюблена частина навчання, тому під час занять прививаю любов до музики та намагаюся знаходити індивідуальний підхід до учнів. Наймолодших вихованців заохочую цукерками за правильні відповіді. Вже бачу, що цей метод діє, адже з кожним заняттям діти стають все активніші, – розповідає Назарій Андрійович.

Окрім майстерного володіння скрипкою Назарій Кутишенко грає на фортепіано, адже цей інструмент є базовим для музикантів. Любов до музики йому прививала мама – співачка Олена Кутишенко, котра також викладає вокал у Житомирському музичному фаховому коледжі ім. В. Косенка.

– Вперше почув, як звучить скрипка, коли був присутній на маминій репетиції, з того часу вирішив, що стану скрипалем. З 5 років навчався у Коростенській музичній школі, згодом – у музичній школі № 4 у м. Житомирі. Також закінчив Київську спеціалізовану музичну школу ім. М. Лисенка. Під час навчання грав у нашому шкільному оркестрі, разом з яким виступав у Київській філармонії.

Під час звітного концерту Пулинської мистецької школи скрипаль Назарій Кутишенко виконав для пулинських глядачів кілька сольних номерів та зірвав бурхливі оплески. «Музика – це частина мене. Жити без музики – це як втратити якусь частину тіла. Хоч багато знаю у цій галузі, постійно займаюся самоудосконаленням. Поки не визначився, яким буде мій подальший творчий шлях, але моє майбутнє точно буде пов’язане з музикою», – мовив скрипаль Назарій Кутишенко.

Марія Мосійчук

 

 

You cannot copy content of this page