Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня
icon clock27.09.2024
icon eye330
ЛЮДИ НОВИНИ

У Андріївському ЗДО «Дзвіночок» – молодий та творчий колектив

В останню неділю вересня професійне свято відзначають люди благородної та відповідальної професії, адже на календарі – День вихователя та всіх дошкільних працівників! Не секрет, що кожен заклад дошкільної освіти – неповторний та особливий, бо працівники дошкілля створюють для вихованців доброзичливу атмосферу та затишок. Напередодні свята хочемо розповісти нашим читачам про Андріївський ЗДО «Дзвіночок», який очолює молода та наполеглива директорка Альона Ляшук.

Нині андріївський «Дзвіночок» відвідує 24 дитини: 13 хлопців та 11 дівчат. Двадцять вихованців – місцеві, ще по двоє діток приїздять з Рудокоп та Улашанівки. У ЗДО працює троє працівників: директорка, помічниця вихователя та кухарка. Очолює дошкільний заклад 29-річна Альона Ляшук, котра свідомо обрала професію вихователя.

– Закінчивши Андріївську школу, вступила до ЖДУ ім. І. Франка на спеціальність «дошкільна освіта». На третьому курсі, коли звільнилося місце вихователя, прийшла працювати у своє рідне село та перевелася на заочний відділ. Ще зі школи мріяла бути вихователькою, працювати з дітками мені дуже подобається, хоч ця робота важка і відповідальна, – розповідає про свій професійний шлях Альона Василівна.

Після декретної відпустки, пропрацювавши кілька місяців вихователькою, з 8 березня 2024 року керівництво Курненської сільської ради призначило Альону Ляшук на посаду директорки. Вже кілька місяців очільниця ЗДО також виконує роботу і виховательки.

– З дня на день наш оновлений дружній колектив поповнить нова працівниця, котра прийде на посаду виховательки. Коли кожен на своєму місці буде старанно виконувати свою роботу, наш садочок стане ще кращим. Від імені колективу дякую начальниці відділу освіти і гуманітарних питань Курненської сільської ради Оксані Гарасюті, котра завжди допомагає вирішувати робочі питання, надає слушні поради та підтримує, – зазначила директорка «Дзвіночка».

Нині смачні страви для вихованців готує 33-річна Карина Талько, а найдосвідченіша у колективі – помічниця вихователя, 38-річна Олена Петренко. У цьому ЗДО вона працює вже майже 20 років. Колектив організовує для діток цікаві заходи та проводить пізнавальні заняття: «Наші діти – дуже творчі. Найбільше вихованці люблять малювати та ліпити фігурки з пластиліну. Ходять до нас із задоволенням, лише повітряні тривоги їх лякають. Наразі водимо малят в орендоване цивільне сховище, поки будується шкільне укриття», – мовить Альона Василівна.

Лише гарні відгуки наші журналісти почули про Андріївський ЗДО «Дзвіночок» від керівництва Курненської сільської ради: «Садочок гарний, нова директорка – відповідальна та старанна. Тож напередодні професійного свята щиро зичимо Альоні Ляшук та усім працівникам дошкілля громади, щоб вогники ентузіазму та творчості ніколи не зникали з ваших сердець, щоб вам легко працювалося під мирним небом України».

Марія Мосійчук, журналістка медіацентру «Вісті»

Передрук публікації без дозволу авторки заборонений

 

You cannot copy content of this page