Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 18 жовтня
icon clock26.09.2024
icon eye214
ЛЮДИ НОВИНИ

Дім радості, тепла і розвитку дітлахів: як у дитсадку «Сонечко» виховуються майбутні патріоти рідної країни

У Пулинському ЗДО №2 «Сонечко» панує особлива атмосфера, де діти почуваються наче вдома, а кожен день наповнений новими знаннями, іграми та радісними емоціями. Напередодні Всеукраїнського дня дошкілля хочемо розповісти про заклад, який став другою домівкою для багатьох маленьких мешканців нашого селища.

ЗДО №2 «Сонечко» – це місце, де турбота про дитину поєднується з високими стандартами виховання та навчання. У закладі працює досвідчений колектив педагогів, які щодня вкладають у виховання дітей свою любов, знання та творчі підходи. Ми прагнемо, щоб кожна дитина почувалася особливою та важливою, отримувала належну увагу і мала можливість розвивати свої таланти.

Кожен день у нашому садочку наповнений різноманітними заходами – від ранкової зарядки до цікавих занять та творчих майстер-класів. Ми впевнені, що гармонійний розвиток дитини – це поєднання фізичної активності, інтелектуальної праці і творчості. Тому наші вихованці щодня займаються фізичними вправами, вивчають навколишній світ, малюють, співають та грають у рухливі ігри.

Однією з головних переваг нашого закладу є створення комфортних умов для навчання та відпочинку малечі. Завдяки зусиллям колективу, батьків та місцевої громади Пулинський ЗДО №2 «Сонечко» постійно оновлюється та вдосконалюється.

ЗДО «Сонечко» є учасником проєкту «Спільно до навчання». Це ініціатива, яку започаткувало МОН у співпраці з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки освітнього процесу. Також ми брали участь у проєкті «ВзаємоДіЯ». Проєкт реалізовувала ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського інституту розвитку освіти, голів відокремлених підрозділів Асоціації. З квітня до вересня ми були учасниками проєкту з ЮНІСЕФ «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні».

Наш дитсадок долучився до проведення ІІІ Міжнародного заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин. У цьому році встановлено Національний рекорд України «Найбільша кількість занять доброти» і ми отримали сертифікат учасника та щиро радіємо таким досягненням.

Також наш ЗДО взяв участь у VІІІ Всеукраїнській акції «HappyМяу для Мурчика», метою якої було виховання у дітей гуманного ставлення до тварин і бажання допомагати іншим та збір допомоги для звірів у притулках.

У Пулинському ЗДО №2 «Сонечко» завжди приділяється велика увага розвитку доброти, відповідальності та турботи у малюків. У цьому році ми організували кілька важливих акцій: «Посади дерево», «Наш квітник», «Подаруй іграшку», «Подаруй книгу». Усі заходи пройшли із великим натхненням та підтримкою батьків, дітей і колективу.

Акції, проведені у дитсадку, стали важливою частиною виховного процесу. Вони сприяли не лише практичному навчанню, але й духовному збагаченню дітей, формуванню у них відповідальності, щедрості та любові до природи. Спільними зусиллями вихователів, дітей та батьків ми створюємо затишну, доброзичливу атмосферу, яка сприяє гармонійному розвитку вихованців.

Колектив дитсадка щодня та щохвилини від початку воєнного стану разом зі своїми близькими і родинами вихованців закладу долучається до волонтерської та благодійної діяльності. Підтримуємо воїнів, волонтерів, мирних жителів на духовному фронті молитвами за здоров’я, мир, перемогу, незалежність і процвітання вільної України. Провели благодійні акції «Привітай Захисника», «Зігрій Захисника», «Синьо-жовте серце на морозі». Ефективними у налагодженні контакту з батьками є організація різноманітних проєктів, участь у волонтерській діяльності. Педагогами спільно з родинами неодноразово воїнам зібрано домашні заготовки, смаколики, предмети гігієни, дитячі малюнки та багато інших необхідних речей.

Наш заклад тісно співпрацює з батьками, адже спільними зусиллями ми створюємо найкращі умови для розвитку дітей. Пулинський ЗДО №2 «Сонечко» відкритий для пропозицій та ініціатив, а також активно залучає рідних дітлахів до організації святкових заходів, творчих конкурсів і соціальних проєктів. Це сприяє формуванню дружньої та підтримуючої спільноти, яка допомагає виховувати дітей у любові та повазі до інших.

День дошкілля – це особливе свято не лише для вихователів, а й для дітей та батьків. У цей день ми підсумовуємо всі досягнення року, дякуємо педагогам за їхню щоденну працю та зусилля, спрямовані на виховання нових поколінь. Для дітей – це можливість ще раз відчути себе частиною великої сім’ї, де всі дбають про їхнє щасливе та гармонійне дитинство.

Ми пишаємося тим, що Пулинський ЗДО №2 «Сонечко» є осередком дитячого розвитку, любові і турботи, де кожна дитина отримує увагу та допомогу на шляху до пізнання світу. У День дошкілля ми бажаємо всім нашим вихованцям, батькам та педагогам здоров’я, натхнення і нових звершень!

Віра Галушка, очільниця Пулинського ЗДО №2 «Сонечко»

You cannot copy content of this page