Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 30 квітня
icon clock31.08.2022
icon eye296
ІСТОРІЯ НОВИНИ

10-річчя художнього музею – яскрава мистецька подія у Пулинах

30 серпня у Народному художньому музеї «Пулинські барви» відбулося відкриття відразу двох ювілейних виставок. З нагоди 10-річчя мистецького осередку експонувалися роботи митців-земляків, котрі зробили свій внесок у розвиток єдиного на Житомирщині художнього музею.

У трьох залах представлені роботи Заслуженого вчителя України, Почесного громадянина Пулинського району Леоніда Фесенка. Для любителів мистецького слова представлена виставка «Стежинами життя», присвячена 60-річчю митця.

На мистецьку подію, щоб привітати з відкриттям відразу двох ювілейних виставок, до музею завітало багато гостей. Ведуча свята Лариса Громська розповіла історію витоків музею, про його унікальність.

На проєкторі з’явилися кадри з відкриття цього мистецького осередку у Пулинах. З екрану до присутніх звертався один з основоположників музею Володимир Дзюбенко, якого, на жаль, вже кілька років немає разом з нами. Усіх митців, що колись жили і твори на Пулинщині, а нині – за вічною межею, вшанували хвилиною мовчання.

Першим до вітального слова запросили очільника Пулинської селищної ради Олександра Гаврилюка, який підтримує розвиток «Пулинських барв». Олександр Станіславович побажав музею процвітання, адже він є візитівкою нашого селища. Керівник громади виконав ще одну приємну місію: вручив Подяки та сувеніри Леоніду Фесенку та директорці музею Олені Загацькій.

З мистецькими дарунками на захід завітав член правління ради музею, відомий художник Валентин Войтенко. Він зазначив, що «Пулинські барви» – це гордість усієї Житомирщини, адже таких районних художніх музеїв лише три в Україні. Культурному осередку пулинського краю митець побажав довголіття.

На свято завітали гості з Краєзнавчого музею Романівщини. Директор музею, Заслужений працівник культури Юрій Кондратюк подарував свою роботу, вирізьблену з дерева. На свято також завітала наша землячка поетеса та романістка Тетяна Пишнюк (Фольварочна). Вона привітала Леоніда Фесенка з ювілеєм та подарувала свою нову книгу, а ще продекламувала вірш, про те, як це бути художником.

Учасниця творчого об’єднання «Пулинське земляцтво» Оксана Дубина привітала присутніх та продекламувала одну з останніх своїх поезій. Душевний вірш про війну в Україні розчулив присутніх.

З подарунками та квітами на свято завітали дві колишні директорки музею Наталія Липко та Марія Ващенко. Олена Загацька та Леонід Фесенко вручили їм подяки за внесок у розвиток культурної установи. Свої враження від виставки висловили колишня викладачка школи мистецтв, художниця Олена Рачкован та член «Пулинського земляцтва» Іван Грибан. Вони побажали Леоніду Фесенку довгих, плідних років життя, а музею нових унікальних виставок та багато ювілейних дат.

На відкриття виставки також завітали учні Леоніда Віталійовича, що нині – вже студенти українських та закордонних вишів. Вони подякували своєму вчителю за його неоціненний внесок у їх творчий розвиток.

Колектив Центру культури і дозвілля виконав для присутніх музичний дарунок. У виставковій залі пролунала пісня “Пулинська родина”.

Після численних вітань гостей перед присутніми виступив і сам очільник творчо-мистецького гурту художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко. Він зазначив, що і надалі творитиме, продовжуючи традиції талановитих вихідців з Пулинської землі, а ще залучатиме молоде покоління, яке стане достойною зміною і примножить фонди пулинського музею.

 

 

You cannot copy content of this page