Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Вівторок, 30 квітня
icon clock14.04.2022
icon eye143
НОВИНИ

Війна очима дітей: що нині малюють юні художники Пулинщини?

Через мистецтво діти висловлюють свої емоції, а інколи це навіть і «ліки» для душі. У воєнний час особливо важливо дати їм виплеснути все, що у них у серці. Саме тому малювання може стати рятівним заспокійливим методом для дітлахів. Про війну очима юних художників нашому журналісту розповів викладач художнього відділу Пулинської школи мистецтв, Заслужений вчитель України Леонід Фесенко.

– Події, які зараз відбуваються в Україні, неабияк травмують психіку та залишають страшний відбиток у людських серцях, особливо у дитячих, – каже Леонід Фесенко. – Діти – це джерело енергії кожного народу, однак разом із тим найвразливіший прошарок суспільства. Вони гостро відчувають усе, в тому числі й війну. Свої щирі переживання часто переносять на папір, зображаючи надію на мирні часи, нашу перемогу, воїнів-героїв і тепло українських сердець.

Від початку війни заняття для учнів художнього відділу Пулинської школи мистецтв відбуваються дистанційно. Кожен юний художник, перебуваючи у безпечному місці, створює малюнки воєнної тематики, фотографує їх і надсилає на вайбер учителю.

– Багато дітей малює захисника козака Мамая, птаха Фенікса як символ відродження та янголів добра, – зазначає пан Леонід. – Нині найпростіший та найефективніший спосіб відволікти дітей від стресу – це малювання. Таке заняття дає можливість переключити всю дитячу увагу на сам процес роботи, а також заспокоїтися. Тому у воєнний час – мистецтво – це доступні ліки для душі. Тож малюймо з вірою у мирне завтра!

You cannot copy content of this page