Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Четвер, 28 березня
icon clock05.05.2020
icon eye30
НОВИНИ

7 корисних онлайн ресурсів, якими жителі Пулинщини можуть скористатися, не виходячи з дому

Якщо Ви не любите даремно витрачати час, оббивати пороги різних інстанцій, стояти в чергах, а надаєте перевагу швидкому вирішенню питань за допомогою Інтернет сервісів, у нагоді вам можуть стати корисні онлайн ресурси.

Отож, залишаючись удома, Ви можете онлайн:

 Одержати послуги Служби зайнятості

  • Ви маєте змогу заповнити заяву про надання/поновлення статусу безробітного, яку знайдете за посиланням, та на призначення допомоги по безробіттю.
  • Скористатися платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри тут.
  • Написати якісне і сучасне резюме та підготуватися гарненько до співбесіди. Для цього потрібно зареєструватись на Освітньому порталі Служби, обрати рубрику «курси» та у переліку курсів – «Створити резюме на сайті». Переглянути відео, створене консультантом Служби. Оберіть рубрику «РЕЗЮМЕ» та напишіть своє резюме в режимі онлайн.

Записатися в електронну чергу для оформлення паспорта громадянина України у формі ID картки та паспорта для виїзду за кордон

Вам не потрібно буде сидіти в довгих чергах у підрозділах Державної міграційної служби. Ви можете обрати дату і час, які вільні та зручні для вас. На сайті Державної міграційної служби  оберіть підрозділ «Послуги для громадян України». Затим натисніть на потрібну кнопку: «Паспорт громадянина України – ID картка (оформлення вперше – виключно за місцем реєстрації)» або «Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (незалежно від реєстрації місця проживання).

Введіть Ваш номер мобільного телефону та пройдіть чотири кроки, обравши необхідний регіон, послугу, дату і час. Коли ви оформите запис до електронної черги, на ваш мобільний телефон прийде смс-підтвердження.

Будьте уважні: на період карантину змінено порядок обслуговування в підрозділах Державної міграційної служби. Запис в електронну чергу на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон відключено. Запис в електронну чергу на оформлення паспорта громадянина України, документів для іноземців та осіб без громадянства працює, але обслуговування буде здійснюватися за окремо встановленим графіком роботи – лише у визначених підрозділах і у виключних випадках.

Детальнішу інформацію ви можете дізнатися в Пулинському районному секторі ДМС. Графік прийому громадян на період карантину: вівторок, четвер з 08.00 до 17.00. Консультації за телефоном: (04131) 3-16-49.

Зареєструвати бізнес

Щоб зареєструвати юридичну особу, фізичну особу-підприємця або громадську організацію незалежно від місця перебування, потрібно зайти на сайт Онлайн-будинок юстиції та зареєструватися там. Аби відправити заповнену заяву на реєстрацію або припинення ФОП на розгляд державному реєстратору, необхідно мати електронний цифровий підпис.

Після внесення даних у всі електронні форми система згенерує реєстраційну картку та заяву, до якої варто додати цифровий підпис.

Результати розгляду заяви потрібно відслідковувати в «Особистому кабінеті». Якщо підтвердження прийшло, можете шукати себе в ЄДР та завантажувати виписку для подальших дій.

Подати заяву на призначення пенсії

Залишаючись вдома, Ви можете отримати всю необхідну інформацію без особистих візитів до сервісних центрів, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України.

На вебпорталі електронних послуг Фонду є можливість:

  • отримати довідки із підтверджуючим QR-кодом про розмір пенсій, страховий стаж, заробітну плату й сплачені внески;
  • подати заяву на призначення пенсій за принципом «одне відвідування», що передбачає подання документів для призначення пенсій виключно в електронному вигляді;
  • подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб (наприклад, дані паспорту, адреси проживання);
  • подати звернення (заяву, скаргу, пропозицію);
  • активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

Для доступу до зазначеного спектру послуг потрібно зареєструватись на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Передавати покази газового лічильника

Часто від жителів району доводиться чути, що вони не можуть додзвонитися до газового господарства, щоб передати покази лічильника. А потім їм доводиться вистоювати в чергах до банків, щоб розрахуватися за спожитий газ. Усі ці операції можна проводити самостійно онлайн у зручний для вас час.

Для цього необхідно зареєструватися в особистому кабінеті. Зареєструватися та користуватися особистим кабінетом можуть фізичні особи-споживачі природного газу на побутові потреби, за умови наявності особового рахунку в одному з газопостачальних підприємств України. Реєстрація дозволить передавати покази лічильника та оплачувати спожитий природний газ онлайн з особистого кабінету чи мобільного додатка 104 Mobile. Зареєстрований користувач отримує доступ до даних особового рахунку, зокрема може переглядати поточний стан розрахунків за газ, історію оплат і показань лічильників (за навності).

Замовити довідку про несудимість

Їі часто вимагають під час прийому на роботу, подачі паперів в різноманітні інстанції, а отримання може тривати тижнями. Можна дещо скоротити час очікування.

Для цього потрібно зайти на сайт Головного сервісного центру МВС України. Реєструємося через Електронний цифровий підпис або Bank ID, заповнюємо електронну форму, вказавши найближчий до вас сервіс, чекаємо повідомлення про те, що документ готовий.

Забираємо довідку в обраному сервісному центрі, показавши документ, що посвідчує особу. Вибір центру не залежить від місця реєстрації, тож сміливо обирайте найзручніший.

Отримати відомості про власників та користувачів земельних ділянок

Відкритий доступ до реєстру посилює контроль громадянського суспільства за використанням та обігом земель в Україні. Для отримання інформації потрібно пройти електронну ідентифікацію та оформити запит на веб-ресурсі Держгеокадастру. До ваших послуг наявні покрокові відеоінструкції. Система автоматично надає відомості про права власності на землю та дату їх набуття. Послуга безкоштовна.

Крім того, на даному веб-ресурсі Ви зможете замовити адміністративні та отримати сервісні електронні послуги Держгеокадастру. Серед них – замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, витягу про нормативну грошову оцінку землі та інші.

Для цього Вам необхідно зареєструватися та авторизуватися в електронному кабінеті за допомогою електронної пошти, електронного цифрового підпису або платіжної картки банку (BankID).

Залишайтеся вдома і будьте здорові!

You cannot copy content of this page