Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 19 квітня
icon clock12.05.2020
icon eye142
ІНТЕРВ'Ю НОВИНИ

7 незручних запитань про дискотеку в Пулинах: чому так рідко і звідки ціна?

Кілька років тому на території району сталася трагедія. На трасі міжнародного значення Київ-Чоп біля села Березова Гать у ДТП загинули шість хлопців і дівчат, які на машині їхали на дискотеку. Ця подія налякала батьків усього району, в тому числі Пулин. Адже у райцентрі рідко проводять танцювальні вечори і молодь їде розважатися в сусідні села.

Зі слів молоді, яка мешкає у нашому селищі, дискотека в Пулинах до запровадження карантинних обмежень проводилася через суботу. Хлопці та дівчата кажуть, що хотіли б, щоб у вихідні частіше відбувалися танцювальні вечори.

Чому дискотеку роблять лише кілька разів на місяць? Відповідь дізнавався наш журналіст в очільника Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради Віктора Саюка.

Вікторе Анатолійовичу, молодь нарікає на відсутність можливості потанцювати в селищі у вихідні. Чому у нас немає дискотеки?

– Дискотека у нас проводиться! Через суботу до нас приїздить ді-джей і вмикає класну музику. Приходить небагато молоді.

Яка причина, що молодь не йде на пулинську дискотеку?

– Тут може бути кілька моментів. По-перше, тривалість дискотеки, яка завершується у зимовий період близько 23-ї години, а влітку близько 24-ї. А молодь у цей час саме хоче розважатися і щоб до самого ранку.

По-друге, розважатися молодь на повну стримує той фактор, що в Пулинах є поліція, яка патрулює біля Центру культури. Поліцейські слідкують за порядком, а у селах більше свободи.

Чому дискотека проводиться тільки два вечори на місяць?

– Ді-джей, який до нас приїздить, частіше не може крутити дискотеку, бо робить це також в інших населених пунктах. Працює за графіком. Коли є можливість, тоді приїздить.

А чому б не проводити танцювальні вечори частіше без залучення діджея? Адже молодь хоче розслабитися щопятниці та щосуботи.

– На просту дискотеку молодь не йде. Два роки тому я пробував проводити безкоштовні танці. У перший вечір прийшло близько 50 людей, на другий – до 30. Ніхто нічого не платив. Але ж це не вигідно, бо за вечір музика напалює електроенергії на 100 грн + зарплата. Тому на третій вечір, коли підійшло трохи молоді, попросив заплатити за дискотеку. У залі лишилося менше десяти людей, які дали гроші за квиток. Нині вхід на танці коштує 20 грн.

Чому саме така вартість?

– Менше за 20 гривень немає чого робити дискотеку. Ді-джей бере з людей по 25 грн. І це нормальна ціна!

Де розважається молодь у ті вечори, коли дискотеки немає у Пулинах?

– Молодь їде туди, де грає ді-джей. У соцмережах є інформація про такі дискотеки. Переважно наші хлопці та дівчата прямують в село Івановичі. Ще їдуть в Окілок Черняхівського району. Не так давно була популярною дискотека в Ясній Поляні.

– Чи плануєте залучити до співпраці ще якогось ді-джея, щоб дискотек було більше?

– Шукаємо вільних ді-джеїв. Наразі немає такої можливості.

You cannot copy content of this page