Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
Понеділок, 6 травня
icon clock12.08.2022
icon eye50
НОВИНИ

68 жителів Пулинщини стали донорами крові

11 серпня на базі КНП «Лікарня» Пулинської селищної ради відбулася заготівля крові. Сюди завітала виїзна бригада КНП «Житомирський обласний центр крові» Житомирської обласної ради. Як відбувалася здача крові та про кількість бажаючих стати донором читайте далі.

Про те, чому ділитися своєю кров’ю нині – надважливо, нашій журналістці розповів Вадим Стефанович – завідувач донорським відділом Житомирського обласного центру крові:

– На сьогодні по деяким групам бракує крові, тому щотижнево ми проводимо виїзну форму заготівлі крові по містам та селищам нашої області. Голови територіальних громад ознайомлені із затвердженим Обласною радою графіком і формують списки із бажаючих здати кров на благодійні цілі. Дуже важливо сформувати донорський контингент, щоб отримати безпечні компоненти для лікувальної мети.

Також ми дізналися, що нині працівники Обласного центру крові, без перебільшення, працюють з усіх сил. Зранку і до обіду заготовляють кров і обов’язково цього ж дня її тестують і переробляють.

На здачу крові у Пулини завітали 88 осіб, 68 з яких цього дня стали донорами. Не усі бажаючі змогли здати кров, через проблеми зі здоров’ям та мали протипоказання. Багато громадян, здавши кров, відмовлялися від коштів (20 гривень), що передбачені за одну донацію, і зазначали, щоб їх передали на армію.

Детальніше, як відбувалася процедура донорства крові у Пулинах, читайте у газеті «Вісті» від 19 серпня.

You cannot copy content of this page