Житомирська область,
смт Пулини
Сьогодні:
П`ятниця, 29 березня

64-річний Петро Корнійчук вчителює і футбольну команду тренує

4 жовтня своє професійне свято відначатимуть працівники освіти. Наш журналіст на прохання жителя села Чернявка Василя Острогляда познайомився з вчителем Новозаводської школи Петром Корнійчуком. Він викладає трудове навчання та фізичне виховання, має авторитет серед учнів і колег. Крім вчительської справи, чоловік чимало часу приділяє спорту – грає у футбол і тренує команду «Вимпел».

– Петро Корнійчук проводить заняття з трудового навчання, фізичного виховання та навчальної дисципліни «Захиснит України», – розповідає директорка Новозаводської школи Валентина Кривульська. – Наш вчитель – один із найкращих і найдосвідченіших, дуже енергійний. Його девіз життя: більше рухатися! Пишаємося, що у нашій шкільній родині є такий прекрасний вчитель.

– Петро Олександрович – працьовита, чуйна, добра людина, має чудове почуття гумору, – мовить вчителька початкових класів Любов Гаврилюк. – 11 жовтня нашому колезі виповниться 65 років. Попри такий поважний вік, він продовжує грати у футбол і тренувати команду «Вимпел».

Петро Корнійчук народився і виріс у Пулино-Гуті. Після школи здобував освіту в педагогічному училищі в Коростишеві. Вчителювати почав у рідному селі. Саме тут познайомився з майбутньою дружиною, з якою нині разом працюють у Новому Заводі.

– Я маю 30 років трудового стажу, а дружина Валентина Феліксівна – 34. Вона є вчителькою української мови та літератури, – каже Петро Корнійчук. – Живемо у селі Гута-Юстинівка. Діти теж обрали вчительський фах. Старша дочка Юлія працює в обласному Будинку творчості, а молодша, Людмила – вчителька фізичного виховання в одній зі шкіл Житомира. Маю чотирьох онуків – три хлопчики і дівчинку. Обожнюю їх! Коли приїздять до нас, то граємо у футбол. «Дідунько, йдемо грати!» – кличуть мене і я залюбки ганяю з ними м’яча. Спорт – це моя стихія!

Петро Олександрович є тренером ФК «Вимпел», грає у складі команд ветеранів різних громад Пулинського району.

– У 2018 році футбольна команда ветеранів Мартинівської громади на чемпіонаті області посіла третє місце, – мовить Петро Корнійчук. – У 2019 р. грав за Пулинський «Фанат» і здобули 2 місце. Також у минулому році виступав за Курненську ОТГ і стали чемпіонами області з футболу. Хоч мені незабаром і виповниться 65 літ, але я почуваюся набагато молодшим паспортного віку. Маю сили та натхнення працювати далі в школі, тренувати улюблену команду і брати участь у спортивних змаганнях. Хто чимало рухається, той живе довго та щасливо! Вітаю колег зі святом. Нехай ваша щоденна самовіддана праця примножить добро у світі, буде легкою і радісною від щирої любові до учнів, повниться світлою вірою у свої сили, знання і високе призначення на землі – бути вчителем!

You cannot copy content of this page